BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,83
ALTIN 2.416,58
HABER /  DÜNYA

El Fetih kongresinde kriz çıktı

El Fetih 20 yıl aradan sonra kongreye giti ama iç çekimşe gün yüzüne çıktı. Salona alınmayan delege konuşuluyor

Abone ol

El Fetih'in silahlı kanadı El Aksa Şehitleri Tugayının eski liderlerinden Zekeriya Zübeydi'nin, hareketin Beytüllahim'de devam eden 6. kongresine bir süre sokulmadığı, ancak daha sonra girişine onay verildiği bildirildi

Filistin yerel haber ajanslarından Maan'a bilgi veren El Aksa kaynakları, Cenin'deki eski liderlerden Zübeydi'nin, kongrenin kayıtlı delegesi olmasına rağmen dün kongre salonuna bir süre alınmadığını belirtti.

El Aksa Şehitleri Tugayının önde gelen isimlerinden, 2002'de Beytüllahim'in Menger meydanındaki Milad Kilisesinin kuşatılmasının ardından İrlanda'ya sürgün edilen Cihad Caara, Zübeydi'nin saldırıya maruz kalabileceği endişesiyle, Filistin Yönetiminden onun Cenin mülteci kampındaki evine güvenli şekilde dönüşünü sağlamasını istedi.

Caara, "El Fetih Zübeydi'yi istemiyorsa onu niye Beytüllahim'deki kongreye davet etti" diye sordu. Bunun El Aksa Tugaylarının aşağılanması anlamına geldiğini söyleyen Caara, "bu olayın peşini bırakmayacaklarını" da ifade etti.

El Aksa Şehitlerinin Cenin ve Nabluslu üyeleri de Zübeydi'ye yapılan davranışı, "direnişi sırtından bıçaklamak" olarak değerlendirdi.