BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

Ekrem Dumanlı'dan operasyon tepkisi!

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, cemaat medyasında dönük operasyona sert tepki gösterdi...

Abone ol

Fuat Avni'nin cemaat medyasına operasyon iddiası polislerin Zaman ve STV'de gözaltılara başlamasıyla hayata geçeken Zaman'ın yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, “Bir sürü iddiada bulundular. Aman ne saçmalıklar! Bir suç bulamadınız da bunları mı uyduruyorsunuz? Somut suç bulun, yoksa suçlusunuz!” dedi.

Twitter fenomeni Fuat Avni’nin operasyonda gözaltına alınacakların listesini yayınlamasının ardından çok sayıda Zaman okuru gazete binası önünde toplandı. Kalabalık ‘Bu millet sizinle gurur duyuyor’, ‘Herkes sussa Zaman susmaz’ şeklinde slogan attı.

Gazete önünde toplananlara seslenen Ekrem Dumanlı, “Daha önce de buna teşebbüs etmiş, 150’si gazeteci 400 insanı gözaltına almak istemişler ve gösterilen tepkiler neticesinde bu çılgın, bu tımarhanelik fikirlerinden vazgeçmişlerdi. Benim de ismimin bulunduğu, bazı tanıdık arkadaşların da isminin bulunduğu bir liste hazırlayıp tan vakti bizi yeniden gözaltına almak istemişler.” diye konuştu.

Bunun üzerine bazılarının ‘Yuh! diye bağırması üzerine Dumanlı, “ ‘Yuh’ demeyin. Allah kalplerine, vicdanlarına merhamet ve şefkat, beyinlerine de akıl ihsan eylesin!” Bu milleti canı kadar seven insanlara ‘illegal yapılar’ yakıştırması yapan insanları Allah affeylesin, merhamet eylesin! Bu günahlarla öbür aleme gitmesinler! Bu günahlarla öbür aleme giderlerse mahvolmuş demektirler.” ifadelerini kullandı.

‘BU KORKUTMA, SİNDİRME TEŞEBBÜSÜDÜR’

Dumanlı, konuşmasını şöyle sürürdü: “Bu çok açık demokrasiye yapılan bir darbedir. Basın özgürlüğüne yapılan bir darbedir. Fikir hürriyetine yapılan bir darbedir. Bir korkutma, sindirme teşebbüsüdür. Ama biz her zaman söylüyoruz; herkes sussa biz susmayız, herkes korksa biz korkmayız. Mesele sadece Zaman gazetesi veya bir Camianın baskı altında tutulması meselesi olsa bunu sineye çekmek mümkün. Buna da katlanırız. Ama bu, Türkiye’nin özgürlük meselesidir. Türkiye bir baskı rejimine, diktatörlüğe, despotlaşmaya doğru gidiyor. Aykırı bütün sesleri kısmak, aykırı bütün kalemleri kırmak isteyenler hem kendilerine zarar veriyorlar, hem Türkiye’ye zarar veriyorlar.”

‘BUGÜN ZAMAN’A YAPILANLAR, YARIN BAŞKALARINA YAPILIR’

Operasyonun sadece Zaman gazetesi ve Samanyolu Televizyonuna olmadığının altını çizen Dumanlı, “Bugün Zaman, Samanyolu, Taraf'ın yöneticilerine suç olmadığı halde operasyon yapmaya cüret edenler, yarın başka gazetelere başka TV'lere aynı muameleyi yapacaktır. Zulmün sonu karanlığın en karanlık olduğu zamandır. Aydınlığa az kalmış demektir. Zalimin zulmü varsa, mazlumun Allah'ı var.” dedi.

‘İLLEGAL YAPI SOKAKTA YOL KESİYOR, POLİS VE ASKER ŞEHİT EDİYOR’

“İllegal yapı arıyorsanız, illegal yapılar ellerinde silahlarla sokakta.” diyen Dumanlı, “İllegal yapı yol kesiyor, kimlik soruyor, polis vuruyor, asker şehit ediyor. Ona ‘paralel’ diyemeyen karıncaya basmayan insanlara ‘paralel’ diyor. Ne kadar ayıp! Devlete, millete, bayrağa düşmanlık yapanlara gıkı çıkmayan, onların bir höykürmesiyle masanın altından çıkmayan yetkililer, şu masum insanlara sokaklarda en ağır sözü söylüyor. Bu zulmü Allah’a havale ediyoruz. Bir milyon kişiyi tutuklayarak hakikati gizleyemezsiniz. Gerçekleri örtbas edemezsiniz. Defalarca söyledik; Allah’tan korkan başka hiçbir şeyden korkmaz.” şeklinde konuştu.

Basında ve sosyal medyada iktidarın kiralık kalemleri olduğunu belirten Dumanlı, “Bazı iddiaları açıp okudum. Aman ne saçmalıklar! 2009 veya 2010 operasyon olmuş da, burada polisler bir şeyler yapmış da! İyi de kardeşim bunun medya ile ne ilgisi var? Bir suç bulamadınız da bunları mı uyduruyorsunuz? Somut suç bulun, yoksa suçlusunuz. Suç yoksa, insanlara suçlu diyorsanız asıl suçlu sizsiniz. Yolsuzluğu örtbas etmek için, haksızlığı örtbas etmek için, sansasyonel olaylar çıkaracaksınız da insanlar bunu bilmeyecek mi? Biz kendi hakkımızı müdafaa ediyoruz. Biz sokağa çıkmıyoruz, sokak bize geliyor. Gazetemizin önündeyiz. Adalet dağıtılması gereken yerdeyiz. Üstelik kimse kimseyi de zorla getirmiyor. Burada bulunan devlet memuru arkadaşlarıma da sesleniyorum; Şöyle bir bakın etrafınıza, hangi insan buraya zorla, talimatla gelmiş. Allah aşkına, bugün Zaman gazetesinin, Samanyolu’nun, Taraf’ın yöneticilerine, buna cüret edenler, yarın başka gazetelere, başka televizyonlara, başka kurumlara aynı muameleyi yapacaktır. Zulmün sonu yok. Zulmün sonu, karanlığın en yakın, en karanlık olduğu gündür ki aydınlığa bir adım kalmış demektir.” dedi.