BIST 9.798
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.458,81
HABER /  GÜNCEL

Ekrem Dumanlı gözaltısı izdiham çıktı

Cemaate yönelik operasyonda Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı gözaltına alındı. Gözaltı sırasında izdiham yaşandı.

Abone ol

Cemaate yönelik 14 Aralık operasyonda gözaltı listesinde adı olan Ekrem Dumanlı Zaman Gazetesi'nde zehir zemberek açıklamalar yaptıktan 1 saat sonra gözaltına alındı. Dumanlı'nın gözaltına alınışı Cemaat şova dönüştürdü. Samanyolu canlı yayınla verirken cemaat mensupları izdiham yaratarak polisi terletti.

ZAMAN GAZETESİ'NDE CANLI YAYINLA GÖZALTI

Polisler Ekrem Dumanlı'yı bu basın toplantısından yaklaşık 1 saat sonra ikinci kez gözaltına almaya geldi. Binaya giren polislere cemaat mensupları protesto etti ve zorluk çıkardı. Polisler içeriye güçlükle girdi ve Dumanlı'nın katına çıktılar.

ekrem-dumanli-gözaltina-alindi.jpg
DUMANLI YATIŞTIRDI

Ekrem Dumanlı gözaltı tebliğini alıp okudu ve cebine koydu. O anlar gerilim yaşanınca Ekrem Dumanlı etrafındakilerin reaksiyonlarını yatıştırdı. Samanyolu TV'nin gözaltına alınmayı canlı verdiği anlarda Dumanlı, 'Suçu olanlar korksun biz korkmuyoruz! Hadi buyrun gidelim arkadaşlar" diyerek polislerle birlikte odasından çıktı.
ekrem-dumanli-gozalti.jpg
Ekrem Dumanlı çok sayıda cemaat mensubunun toplandığı Zaman Gazetesi'nden çıkmakta büyük zorluk yaşadı. Gazetenin içinde kalabalıktan yol açmakta güçlük çeken polis Dumanlı'yı dışarı çıkardığında yeni bir kalabalıkla karşı karşıya geldi.
ekrem-dumanli-gözalti.jpg

Ekrem Dumanlı'nın gazeteden çıkarılışı sırasında Cemaat mensupları 'Özgür basın susturulamaz' sloganları attı. Dumanlı'yı gözaltına alan polisler Zaman'ın önünde büyük bir izdiham arasında kaldı. Ekrem Dumanlı "yolu açın" diye bağırmak zorunda kaldı. Taşkınlıklara ise 'çok ayıp' diyerek tepki verdi.
ekrem-dumanli-gözalti-izdihami.jpg

GÖZALTI SIRASINDA HAKAN ŞÜKÜR YANINDAYDI

Ekrem Dumanlı izdiham sebebiyle arabaya güçlükle götürülebildi.Dumanlı'nın gözaltına alınışı sırasında yanındaki iki isim dikkat çekti. Bunlardan biri Hakan Şükür diğeri ise İdris Naim Şahin ve İdris Bal'dı...

ARABASI HARAKET EDEMİYOR

ekrem-dumanli.20141214140239.jpg
Polis, Ekrem Dumanlı'yı  yarım saat sonra ancak gözaltı arabasına götürülebildi. Zaman zaman sloganların rengi değişip taşkınlık girişimleri olunca cemaatin önde gelen isimleri kalabalığı uayardı. Ekrem Dumanlı'nın aracının Zaman'dan çıkışı da sıkıntı yarattı. Kalabalığın arasından araç haraket edemedi. Bu sırada 'Arabaya vurmayın' uyarıları yapılıyor.


POLİS GÖZALTINDA TERLEDİ

Gözaltı polis için çok sıkıntılı geçti. Sonunda cemaat mensupları arabaya yol verdi ve canlı yayınla gerçekleşen gözaltı tamamlandı.
ekrem-dumanli-gözalti-izdihami.20141214141407.jpg
GÖZALTINDAN 1 SAAT ÖNCE NELER DEMİŞTİ!

Ekrem Dumanlı sabah saatlerinde eksik evrak sebebiyle gözaltına alınamamıştı. Zaman Gazetesinde basın toplantısı düzenleyen Ekrem Dumanlı, polislere "gelin bekliyorum' diyerek seslenmişti. Gözaltına alınmadın 1 saat önce basın toplantısında şunları söylemişti.

"Ben bu zulme boyun eğmem, boyun eğeni de hiç hoş görmem" diyen Ekrem Dumanlı, Cemaate yönelik operasyonda direniş bayrağını sallayan isim oldu.

Oktay Ekşi'nin de katılımıyla destek verdiği basın toplantısında Ekrem Dumanlı, "Polis kardeşlerim amirlerim lütfen gelin bekliyorum. Çayımız burda hazır gelin. Suçu olanlar tir tir titresin. Bana soruyorlar nasıl bu kadar cesur konuşuyorsun. Borcu olmayan, suçu olmayan adam cesur olur" dedi.

ekrem-dumanli-ter-içinde.jpgEkrem Dumanlı basın toplantısı sırasında ter içinde kaldı.

PARALEL YAPI SÖZÜNE KIZDI

Medyanın 14 Aralık operasyonunu verirken 'Paralel Yapı' ifadesini kullanmasına sinirlenen Ekrem Dumanlı, "Bana paralel diyene de ben paralel diyorum. Eşiyle, çocuğuyla, damadıyla, medya grubu kuranlara da ben paralel diyorum" dedi. 
ekrem-dumanli-ter-atti.jpg
VAY VAY VAY... ERDOĞAN'A SORUYORUM...

Gözaltına alınma kararında "Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliğini ele geçirmekle" itham edilen Ekrem Dumanlı buna çok sert tepki gösterdi.

Dumanlı, "Vay vay vay Ekrem Dumanlı’nın suçuna bakın Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğini ele geçirme. Tayyip Erdoğan'a soruyorum Allah'tan kork ya... Ben sizinle dünyanın dört bir tarafına gittim. Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğini öyle mi ele geçirmeye çalıştım. Ayıptır, yakışmıyor utanıyorum Türkiye'nin dünyaya rezil olmasından" diye konuştu.

'Makul şüphe' yasası onaylandıktan sonra operasyon için düğmeye basılmış olmasına da tepki gösteren Ekrem Dumanlı, basın toplantısını yine polislere "gelin bekliyorum" çağrısı yaparak bitirdi.