BIST 9.719
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.429,37
HABER /  GÜNCEL

Ehliyet sınav sonuçları meb nedir bu stajyer ehliyet?

Ehliyet sınav sonuçları bugün açıklanıyor. Fakat adaylar direksiyon sınavından geçtikten sonra stajyer ehliyet alacak. Peki stajyer ehliyet nedir kaç yıl sonra gerçek ehliyet alınabiliyor?

Abone ol

7 Ekim ehliyet sınav sonuçları meb.gov.tr üzerinden bugün açıklanacak. Ehliyet sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz 70 puan adaylar direksiyon sınavına girecek. Fakat direksiyon sınavından sonra adaylar yine ehliyete kavuşamayacak.

Bu yılın son sınavlarından biri olan 7 ekim ehliyet sınav sonuçları açıklanacak. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar direksiyon sınavına girecek. Direksiyon sınavından 70 puan alan adaylar stajyer ehliyet kavuşacak. Peki nedir bu stajyer ehliyet?

STAJYER EHLİYET UYGULAMASI NEDİR?

Direksiyon sınavından en az 70 puan alan adaylar, stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar. Adaylara iki yıl süre verilir. Bu iki yıllık süre içinde adayların 75 ceza puanına ulaşmaması gerekir. 75 ceza puanına ulaşmayan adaylar stajyer olmaktan çıkarlar. 75 ceza puanına ulaşan adayların ise ehliyetleri alınır ve bu adaylar psiko teknik teste girerler. Test sonucuna bağlı olarak da ehliyet alınabilmesi için yeniden sürücü kursuna kayıt olunarak ehliyet sınavına girilmesi gerekebilir. Bazı ceza puanları;

- Kırmızı ışık ihlali 10 ceza puanı
- Emniyet kemeri takmamak 20 ceza puanı
- Cep telefonu ile konuşmak 10 ceza puanı
- Ruhsatsız araç kullanmak 10 ceza puanı 

7 Ekim ehliyet sınav sonuçları MEB saat verdi