BIST 9.715
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.429,75
HABER /  GÜNCEL

Ehliyet sınav sonuçları 23 Aralık MEB sorgu ekranı

23 Aralık 2017 ehliyet sınav sonuçları bugün açıklandı. Ehliyet sınav sonuçları sorgulama ekranı saat 09.30'dan sonra açıldı. Ehliyet sınav sonuçlarını MEB sayfasından TC numarası ile sorgulanabiliyor. İşte MEB ehliyet sınavı sonuçları sorgulama...

Abone ol

Sürücü adaylarının heyecanla beklediği 23 Aralık ehliyet sınav sonuçları, bugün saat 09.30'da MEB tarafından açıklandı. Ehliyet sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla sürücü adaylarının ziyaret ettiği ilk adres MEB'in internet sitesi oldu. Direksiyon sınavı öncesinde sınava katılmaya hak kazanıp kazanmadığını öğrenecek olan sürücü adayları, MEB'in sorgu ekranından sonuçlarını görebiliyorlar. Ehliyet sınavını kazanananlar için ehliyet alma süreci başlayacak.

23 ARALIK EHLİYET SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB) tarafından yapılan ehliyet sınavından 70 puan ve üzeri alan adaylar, önümüzdeki haftalarda yapılacak olan direksiyon sınavına da katılmaya hak kazanacak ve ehliyet almak için son bir aşama kalacak. MEB tarafından sorgulamaya açılan ehliyet sınavı sonuçlarına gitmek için tıklayın

Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır. Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK; Ehliyet sınav sonuçlarını öğrenen sürücü adayları, bir yandan da ehliyet almanın ikinci aşaması olan direksiyon sınavının tarihini araştırmaya başladı. Yazılı ehliyet sınavından 70 ve üzeri puan alan adaylar direksiyon sınavına girecek. Henüz direksiyon sınav tarihi ilan edilmedi. 15 gün içerisinde bunun gerçekleştirilmesi bekleniyor.