BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.502,02
HABER /  GÜNCEL

Eğitim ücreti için hırsızlık yaptı!

Adana'da bir genç eğitim ücretini yatırabilmek için hırsızlığa başvurdu. İşte o yaşanan olay..!

Abone ol

ADANA'da gece girdiği tatlıcıdan 10 tepsi baklava çalan 19 yaşındaki Zeki Çakmak tutuklandı. Şüpheli, baklavaları açık öğretim lisesine kayıt yaptıracak parası olmadığı için çaldığını, satıp parasını kayıt parası olarak kullandığını iddia etti.

13 Eylül 2010 günü saat 03.00 sıralarında Saydam Caddesi'ndeki Tatlıcı İkizler'e giren Zeki Çakmak, 4'er kiloluk 10 tepsi baklava çaldı. Çakmak'ın işyerine girişi ve baklavaları çalması, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. 'Hırsızlık' ve 'Uyuşturucu kullanmak' suçlarından polis kaydı da bulunan şüpheli, soruşturmayı yürüten Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından 26 Ocak'ta yakalandı.

İfadesinde pişman olduğunu söyleyen Çakmak, açık öğretim lisesine kayıt yaptıracak parası olmadığı için hırsızlık yaptığını iddia etti. Olay gününü tam hatırlamadığını belirten Çakmak, "Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt yaptıracaktım. Ancak, kayıt için param yoktu. Bu yüzden böyle bir hırsızlık yaptım. Çaldığım baklavaları da tanımadığım kişilere parça parça sattım" dedi.

'Nitelikli hırsızlık' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.