BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.504,85
HABER /  DÜNYA

Eğitim sistemindeki değişiklikleri anlattı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yöntem değişikliklerinin ortaöğretime en uygun geçiş sistemi oluşturmaya yönelik arayışlar olduğunu söyledi.<...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yöntem değişikliklerinin ortaöğretime en uygun geçiş sistemi oluşturmaya yönelik arayışlar olduğunu söyledi.
Bakan Avcı, The Grand Tarabya Oteli’nde gerçekleştirilen “Uluslararası Eğitim Kademelerine Geçiş Konferansı”na katıldı. Konferansta konuşan Bakan Avcı, “Eğitimin tek tek ülkelerin sorumluluğunda ve özgünlüğünde olması kadar uluslar üstü ve uluslararası bir yanı da var. Eğitimde evrensellik ancak bu yolla yakalanabilir. Eğitim alanındaki uluslararası deneyimlerden yararlanması amacına yönelik olarak ikili işbirliği yapılması için görüş birliğine varılmasının sonucu olarak düzenlenmektedir. Özellikle Dünya Bankası evrensel yüksek nitelikte eğitimin yoksulluğu ve eşitsizliği azalttığını, ekonomik gelişmeyi arttırdığını ve aynı zamanda böyle bir eğitimin demokratik toplumların inşasında kürsel düzeyde rekabetçi ekonomiler içinde temel bir unsur olduğunu söylüyor” dedi.
Son yıllarda eğitim sisteminde köklü değişiklik ve yenilikleri içeren yoğun bir çalışma içerisinde bulunduklarını hatırlatan Bakan Avcı, “Yürüttüğümüz çalışmalar içerisinde ortaöğretime geçiş sistemi ve sınavlar konusu da özellikli ve öncelikli alanlarımızdan biridir. Bu çalışmalar kapsamında ideal bir sınav sisteminin ortaya çıkarılması amacıyla ortaöğretime geçiş sisteminde çeşitli değişiklikler yapıldı. İdeal bir sisteme ulaşma anlamında yeni arayışlar ve değişiklikler hala gündemimizdeki yerini korumaktadır. Şüphesiz, yapılan çalışmaların ve sistem değişikliklerinin asıl amacı ortaöğretime geçiş sisteminin kalitesini uluslararası düzeye taşımaktır” diye konuştu.

İŞTE DEĞİŞİKLİKLER
Süreç içerisinde yapılan değişiklikleri sıralayan Bakan Avcı şunları söyledi:
“Uygulamalarda Liselere Geçiş Sınavı’ndan (LGS) Ortaöğretim Kurumları Sınavı’na (OKS), Ortaöğretime Geçiş Sistemi (OGES) kapsamında 6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıflarda yapılan Seviye Belirleme Sınavları’ndan (SBS) 2010 yılından itibaren sadece 8. sınıflarda yapılan SBS’ye kadar önemli değişiklikler yaşanmıştır.”
Bakan Avcı, yöntem değişikliklerinin ortaöğretime en uygun geçiş sistemi oluşturmaya yönelik arayışların bir sonucu olduğunu da ifade etti. Avcı, “Bizlerin arayışları da ortaöğretime yönelik en uygun geçiş sistemi arayışlarının devamı niteliğindedir. Gelişmiş ülkelerin standartlarında, ülkemiz şartlarına uyum gösteren ve kalıcı nitelikte olması gereken yeni bir ortaöğretime geçiş sisteminin geliştirilebilmesi için bakanlığımızın ilgili birimlerince yürütülen çalışmalarla birlikte bakanlık dışı paydaşlarımızın katkı ve katılımları da çalışmalarımızın özgün bir şekil almasında belirleyici olacaktır. Bu anlamda Dünya Bankası ile bakanlığımızın birlikte gerçekleştirdiği ‘Uluslararası Eğitim Kademelerine Geçiş Konferansı’ndan önemli çıktılar elde edeceğimizi düşünüyorum” dedi.
(İHA)