BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.391,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Edremit Körfezi Anadolu'ya bağlandı!

Türk Hava Yolları’nın Anadolujet isimli firması, Ankara – Edremit Körfezi seferlerine start verdi.

Abone ol

Genişletildikten sonra geçtiğimiz haftalarda hizmete açılan Balıkesir Körfez Havaalanı’na ilk tarifeli uçuş seferleri sabah saatlerinde gerçekleştirilmeye başlarken, Türk Hava Yolları’nın Anadolujet isimli firması da, Ankara – Edremit Körfezi seferlerine akşam saatlerinde start verdi.

Yaklaşık 2 yıl süren genişletme çalışmalarının ardından uluslar arası standartlara kavuşturularak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından hizmete açılan Edremit Körfezi’ndeki Balıkesir Körfez Havaalanı’na ilk tarifeli uçuş seferi bugün yapıldı.

‘Bora Jet’ isimli firmanın ATR72 - 500 Tipi 2 pervaneli 66 kişilik kısa mesafeli iç hatlar uçağı, sabah saat 08.00’da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan havalanarak 08.45’te Balıkesir Körfez Havaalanı’na iniş yapmıştı.

Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı, Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç ve Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ile Havaalanı Müdürü Erhan Mensiz, Edremit Körfezi’ne ilk tarifeli seferini yapan uçakların yolcularını karşıladı. Uçaklardan inerek Apron’u geçen yolcular terminal binasında çiçeklerle karşılanınca şaşırdı.

ANADOLU JET EDREMİT KÖRFEZİ’Nİ ANADOLUYA BAĞLAYACAK

21 yolcusu ile Balıkesir Körfez Havaalanı’na inen Bora Jet firmasının uçağında, firmanın Ticaret Başkanı Recep Küçük ve İşletme Başkanı Ahmet Can’ın da bulunduğu öğrenildi. Anadolujet firmasının Boeing 737 – 700 tipi uçağı, yaklaşık 150 yolcusu ile Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan saat 18.30’da havalanarak, saat 19.45’te Balıkesir Körfez Havaalanı’na ilk tarifeli uçuşunu gerçekleştirdi.

Yolcular arasında bulunan Türk Hava Yolları Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan’ın heyecanı dikkat çekti. Uçaktan inen Anadolujet’in ilk Edremit Körfezi yolcuları, her iki ilçenin Belediye Başkanı tarafından çiçeklerle karşılanırken, Anadolujet firması havaalanının apron sahasında basın toplantısı düzenledi.

Uçaktan inen Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ise, Ankara’dan dönüşte Edremit Körfezi’ne seferlerin başladığını öğrenir öğrenmez hemen bilet aldığını söyleyerek, mutluluğunu dile getirdi ve yetkililere teşekkür etti.

Anadolujet’in icrasından sorumlu olan Türk Hava Yolları Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, basın toplantısında konuştu ve kamuoyuna ayrıntılı bilgiler verdi. Sami alan, “2 Yıldır Ankara ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Anadolu’ya yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarla güvenli, ekonomik ve etkin bağlantılı ulaşım hizmeti sunan, sesini her geçen gün daha geniş kitlelere duyuran AnadoluJet, Ankara’dan yeni bir uçuş noktasına daha seferlere başlıyor.

Edremit, AnadoluJet’in 28’inci iç hat noktası. Böylece Temmuz 2010 itibariyle AnadoluJet yurtiçi ve yurtdışı toplam 40 noktayla karşılıklı seferlerini sürdürecek.

Temiz ve bol oksijenli havası, zeytin ve çam ağaçlarıyla zengin ormanları, Kaz Dağı Milli Parkı, kaplıcaları, tarihi yapıları ve tatilcilerin son yıllarda daha çok tercih ettiği mavi bayraklı plajları ile Edremit, artık Ankara’dan AnadoluJet’in direkt seferleri ile 1 saat uzağınızda” dedi.

TATİL VE TURİZM CENNETİNE DAHA HIZLI ULAŞIM İMKANI

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda katılımcıların sorularını da yanıtlayan başkan Sami Alan, “Bugün başlayan seferler ilk etapta haftanın 2 günü karşılıklı gerçekleştirilecek. Çanakkale, Balıkesir ile Ege’nin Akçay, Altınoluk, Burhaniye, Edremit gibi tatil beldelerine de Balıkesir-Körfez Havaalanı’ndan ulaşmak mümkün olacak.

Aynı zamanda tüm yurttan tatilciler ve bölgeye ticari amaçlı seyahat edecekler, AnadoluJet’in diğer yurtiçi ve yurtdışı uçuş noktalarından da Ankara aktarmalı uçuşlarla bölgeye daha hızlı ulaşım avantajından yararlanmış olacak. Balıkesir Körfez Havaalanı ve AnadoluJet uçuşları ile bölge, turizmin yükselen değeri olacak” diye konuştu.

Anadolujet firmasının yetkilileri, Balıkesir Körfez Havaalanı yetkilileri ile birlikte yanlarına Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı, Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç ve Burhaniye Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç’ı da alarak, ilk uçuşunu gerçekleştiren Anadolujet’in uçağı önünde basın mensuplarına hatıra fotoğrafları çektirdi.

ANADOLUJET’İN SEFER GÜNLERİ TALEBE GÖRE ARTACAK

Haftanın her günü sabah ve akşam saatlerinde İstanbul – Edremit arası uçuşlar gerçekleştireceklerini açıklayan Bora Jet firması yetkilileri, “Her gün sabah saat 08.00’da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkacak olan uçağımız, Edremit’e uçacak ve Balıkesir Körfez Havaalanı’ndan sabah saat 09.30’dan kalkacak olan uçağımız yine Sabiha Gökçen Havalimanı’na inecektir.

Akşam seferlerimizde ise; Akşam saat 20.00’da kalkacak olan uçağımız Balıkesir Körfez Havaalanı’na inerken, akşam saat 21.30’da kalkacak olan uçağımız yine İstanbul’daki Sabiha Gökçen Havalimanı’na inecektir” dedi.

Ayrıca, ‘Anadolu Jet’ isimli firmanın Ankara – Edremit hattı haftanın Cuma ve Pazar günleri günleri Ankara Esenboğa Havalimanı – Balıkesir Körfez Havaalanı arasında, sabah – akşam gidiş - geliş tarifeli uçuşlar gerçekleştireceği bildirildi.

Gelen yolcu talep yoğunluğuna göre sefer günlerinin mutlaka artacağı açıklanırken, Anadolujet’in Ankara Esenboğa Havalimanı – Balıkesir Körfez Havaalanı uçuş saatlerinin ise şöyle; Ankara - Balıkesir (Cuma ve Pazar günleri) : Kalkış saat 18.30, Varış saat 19.45. Balıkesir – Ankara (Cuma ve Pazar günleri) : Kalkış saat 20.50, Varış saat 22.05.