BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.497,15
HABER /  GÜNCEL

Ecevit'e 'Karaoğlan' ismini veren 'Şaşo Hala' öldü

Rahmetli Başbakan Bülent Ecevit'e ilk siyasi gezisine çıktığı Kars'ta "Karaoğlan" adını veren "Şaşo Hala" Lakaplı Şehzade Şahin hayatını kaybetti. Acı haberi torunu Barış Yarkadaş verdi...

Abone ol

BÜLENT Ecevit'e siyasi lakabı 'Karaoğlan'ı Kars'ın Susuz köyünde yaşayan ve çiftçilik yapan bir kadının verdiğini biliyor muydunuz Ecevit ilk siyasi gezisine çıktığı Kars'ın Susuz ilçesinde CHP İlçe Başkanı'nın evini ziyaret eder. Evin hanımı Şehzade Şahin, misafiri Ecevit'in boynuna sarılır ve “Kurtar bizi Karaoğlan” der. Ertesi gün Ecevit artık Karaoğlan'dır... 'Şaşo Hala' diye de bilinen Şehzade Şahin bugün hayata veda etti. 

CHP'nin gazeteci kökenli milletvekili Barış Yarkadaş, “Hepsi Yaralar, Sonuncusu Öldürür” isimli kitabında, babaannesi Şahzade Şahin'in Bülent Ecevit'e ilişkin açıklamalarına yer verdi. CHP üyesi olan Şahin, Ecevit'e “Karaoğlan” ismini veren kişinin kendisi olduğunu söylemişti. Ecevit'e Karaoğlan ismini veren kadının babaannesi olduğunu ilk kez kendisi duyuran Barış yarkadaş, bugün de babaannesinin vefat ettiğini duyurdu. İşte Yarkadaş'ın o mesajı...

KARAOĞLAN İSMİ NASIL DOĞDU?.. Barış Yarkadaş'ın kitabında Kars'ın Susuz ilçesinde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 85 yaşındaki Şahin, Ecevit'e Karaoğlan adının verildiği günü şöyle anlattı: “1972 ya da 73 yılıydı. Türkiye yine zor günlerden geçiyordu. Birinci eşim Aydın Yarkadaş, partinin ilçe başkanıydı. İsmet Bey, Kars'a geldiğinde evimize misafir olmuştu. Sonra Bülent Ecevit diye bir genç çıktı. İsmet Paşa'nın yerine başkan oldu. O dönem eşim Bülent Bey'le tanıştı. Birlikte çalışmaya başladılar. Ecevit, genel başkan seçildikten sonra ilk gezisini Kars'a yaptı. Bizim yaşadığımız ilçeye, Susuz'a geldi.”

“Ecevitlerin Susuz'a geldiği gün, Bülent Bey'in yanında Rahşan Hanım da vardı. Eşim, Ecevitleri köy evimize getirdi. Biz misafirlerimizi karşılamak için kapıya çıktık. Karşımda esmer bir genç gördüm. Birden Bülent Bey'e sarıldım ve 'Bizi bu dar günlerden kurtar ay Karaoğlan' dedim. Ertesi günün gazetelerinde, 'Bir kadın Ecevit'e Karaoğlan dedi ve boynuna sarıldı' diye yazdılar.”