BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.404,30
HABER /  SAĞLIK

Ebeveynlerinin dikkatine!

Pedagoglar Uyarıyor! Dokunarak öğrenmeyi tercih eden çocuklara engel olamayın.

Abone ol

Moral FM’de yayınlanan Çocuk Deyip Geçmeyin programına konuk olan Güneş, ailelerin yer yer çocuklarına müdahalede yanlışlar yaptığına değindi. Güneş, çok müdahale etmenin de, müdahale etmemenin de sakıncaları olduğunu belirtti. Güneş, “Müdahale edilmediğinde çocuk her şeyi yapabileceğine kanaat getirir, bu durum da uygun değildir.” uyarısı yaptı.

Anne babanın sınır koymadığı çocukların ileride büyük sorunlara muhatap olacağını dillendiren Güneş, “Evlatlarımıza sosyal hayatın ilkelerini öğretmeliyiz. Burada önemli olan hangi yaşta, hangi formda davranılması gerektiğine dikkat etmedir.” ifadelerini kullandı.

Pedagog Güneş, beş yaşında bir çocuk ile 10 yaşında bir çocuğun sınırlarının, meraklarının aynı olmayacağına temas etti. Annelik sanatını her yaşa uygun davranabilme olarak tanımladı.

Anne babalara evlatlarına tahammüllü olmayı, sabırlı davranmayı öneren Adem Güneş, şunları kaydetti: “Çocuklar 4 yaşında kadar süratle öğrenirler. Burada tadarak, dokunarak öğrenmeyi tercih eden çocuklara ailelerinin yapması gereken imkân vermektir. Neyi tatmayı ve dokunmayı diliyorsa denemesini onayladığınızda merakı gidecek öğrendiği için bırakacaktır. Öte yandan öğrenirken engellenen çocuk hırçınlaşacaktır, oysa tanımasına olanak verildiğinde öğrenecek ve öğrenme sona erdiği için alakası kesilecektir.”

Güneş, anne babalara çocuklarının hangi yaş döneminde hangi evreler de olduklarını takip etmeleri, buna göre davranmalarını öğütledi.