BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  EKONOMİ

Durmuş Yılmaz'dan veda gibi açıklama

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz yaş haddinden emeklilikle ilgili iradenin kendi elinde olmadığını söyledi

Abone ol

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, kendisine siyasi partilerden herhangi bir teklif gelmediğini belirterek, "Bana herhangi bir teklif gelmedi. Kimseyle görüşmedim. Dün neysem bugün de oyum" dedi.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) Sheraton Otel'de düzenlediği geleneksel aylık yemekli toplantıya misafir olan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, yaş haddinden emeklilikle ilgili bir soru üzerine 23 Mart 2011'de 64 yaşını bitirip 65'inden gün alacağını söyledi. "Emekli olmanız için 65 yaşına girmeniz mi, yoksa 65 yaşını bitirmeniz mi gerekiyor" sorusu üzerine Durmuş, "Arkadaşlar sürem doluyor. Bu benim idaremle olacak bir şey değil" yanıtını verdi.

SİYASİ TEKLİF GELMEDİ

Toplantıdan ayrılışında siyasi partilerden kendisine teklif gelip gelmediğine ilişkin soruya cevap veren Yılmaz, "Bana herhangi bir teklif gelmedi. Kimseyle görüşmedim. Ben dün neysem bugün de oyum" dedi.

Arjantin'de enflasyonla ilgili rakamlarla oynandığı konusunda uluslararası piyasalarda endişeler ortaya çıktığını söyleyen Durmuş Yılmaz, "Hatta oradaki yöneticiler bunu da inkar etmediler. Bunun sonucunda Arjantin'e uluslararası piyasalar kapatıldı. O nedenle ne yapalım edelim, metodolojiyi eleştirelim.
 Daha doğrusunu bulmaya çalışalım. Ancak mutabık kaldığımız, eksikler de olsa, eldeki yöntemlere göre ortaya konuların rakamların doğruluğunu kabul edelim ve en iyisini yapmaya gayret edelim diyorum. Çünkü bu bizim namusumuz. Bu olmadan hiçbir şey olmaz. Dolayısıyla biz de TÜİK'in rakamlarına göre hareket ediyoruz. Kararlarımızı ona göre alıyoruz" diye konuştu.

AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATIYORUZ

Yılmaz ekonominin durumuna ilişkin ise şöyle konuştu: "Bizim bir atasözümüz var. 'Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak'. Şu anda dünyanın başına bela olan finansal sektörde başlayıp sonra emek sektörüne yansıyan krizin bir nedeni de aşırı borçlanma ve aşırı tüketme. Her şeyin aşırısı kötü olduğu gibi bu işin de aşırısı kötü idi. Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım. Ancak şunun da farkına varalım.

YORGANI BÜYÜTMEYE KAFA YORUYORUZ

Eğer hep ayağımızı yorganımıza göre uzatırsak yorgan değişmediği sürece bacaklarımız büzülür, büyüyemeyiz. Hep deforme oluruz. Arada ayağımızı yorganın dışına çıkaralım da yorganın küçük olduğunun farkına varalım. Yorganı nasıl büyütürüze kafa yoralım."