BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Durmak yok tehdide devam

Edip Başer'in "Ordu yine müdahale edebilir" sözlerine tepki yağdı..

Abone ol

Emekli Orgeneral Edip Başer'in İtalyan La Repubblica gazetesine verdiği röportajda cumhurbaşkanlığı seçimi süreciyle ilgili darbe tehdidi içeren sözlerine aydınlardan sert tepki geldi.

Emekli Orgeneral Edip Başer, İtalyan gazetesi La Repubblica'ya verdiği röportajda, darbe imasında bulundu.

Başer, "Cumhurbaşkanını belirlemede durum raydan çıkarsa, ordu yine müdahale edebilir. Bunu, nisan sonunda internette bildiri yayımlamaya oranla farklı bir şekilde de yapabilir." ifadelerini kullanmıştı.

Zaman gazetesi Başer'in bu açıklamaları üzerine aydın ve gazetecilerin görüşlerini aldı. Star Gazetesi yazarı Prof. Dr. Mehmet Altan, Türk milletinin bu tür tehditlerden bıktığını söyleyerek tepkisini şöyle dile getirdi: "Bu kadar halka karşı olmayı göze alabiliyorsa darbe yapsınlar."

Radikal Gazetesi yazarı Avni Özgürel, "Şu anda Türkiye'de söylenebilecek en abuk laf bu. Talihsizlik." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu bir tehdittir." diyen Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz, "Tehditlere devam edecekler. Somut bir darbenin olacağına inanmıyorum. Ama korkutma amaçlı bu numaralar devam edecek." şeklinde konuştu.

Başer'in tartışılan sözlerine sert tepki gösterenlerden biri de Hürriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Ülsever oldu. Ülsever, "Hiçbirimizin bu safhada milli iradenin tersine konuşmak haddimiz değildir." dedi.

Posta Gazetesi yazarı Mehmet Barlas da anayasal bir kurum olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Anayasa'yı yok edeceğine inanmadığını belirterek, "Herkesin haddini bilmesi lazım." dedi.