BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,18
ALTIN 2.476,96

Dünyanın sonunu getirecek 15 olay

Dünyanın sonunu getirecek 15 olay

Meteor çarpması:herhangi bir kıyamet senaryosu yazılmaya başlandığından insanların aklına gelen ilk olay, dünyaya çarpan devasa bir meteorun insan ırkını sona erdirmesidir. ve aslında bu seçenek göründüğü kadar da uzak bir ihtimal değil. bundan tam 100 yıl önce, 1908 yılında devasa bir meteor...

Dünyanın sonunu getirecek 15 olay

METEOR ÇARPMASI:
Herhangi bir kıyamet senaryosu yazılmaya başlandığından insanların aklına gelen ilk olay, dünyaya çarpan devasa bir meteorun insan ırkını sona erdirmesidir. Ve aslında bu seçenek göründüğü kadar da uzak bir ihtimal değil. Bundan tam 100 yıl önce, 1908 yılında devasa bir meteor atmosfere girerek Tunguska(Sibirya) üzerinde parçalara ayrıldı. Patlamanın da etkisiyle ortaya, Hiroşima'ya atılan atom bombasının nerdeyse 100 katı bir enerjiyi açığa çıkardı. Gökbilimcilere göre her 300 senede bir kez bu büyüklükte bir göktaşı dünyamıza çarpıyor. Bunların hemen hemen hepsi daha yeryüzüne varamadan eriyip gidiyor.

Dünyanın sonunu getirecek 15 olay

GAMMA IŞINI PATLAMASI:
Eğer gökyüzündeki gamma ışınlarını izleyebilseydik tam bir görsel şölen olurdu. Bazı karanlık gecelerde gökyüzünde çok ani parlayan ve bir anda kaybolan ışık patlamaları görülür. Bunlar uzak galaksilerde yaşanan gamma ışını patlamalarıdır. Bunların büyüklüğü ise güneşin nerdeyse 10 katrilyon katıdır. Sönmüş yıldızların birbiriyle çarpışmasıyla oluşan bu olay 1000 ışık yılı kadar öteye etki edebiliyor. Bizi etkileyecek kadar yakında gerçekleşen bir patlama, atmosferin ve ozon tabakasının korunmasına rağmen dünyaya yayacağı radyasyonla insan orkının sonunu getirebilir.

Dünyanın sonunu getirecek 15 olay

KARA DELİK SALDIRISI:
Galaksimiz içinde pek çok karadelik bulunuyor. Barındırdıkları yerçekimi kuvvetiyle her şeyi yutabilecek güçte olan bu “yok ediciler” hasımlarına kaçma fırsatı tanımıyor. Bir karadeliğin dünyamıza zarar vermesi için illa ki yakınında bulunması gerekiyor. Sadece güneş sistemimizin yanından bile geçmesi, dünyanın karadeliğe doğru çekilip sonsuza kadar yok olmasına sebep olabilir.

Dünyanın sonunu getirecek 15 olay

DEVASA GÜNEŞ PATLAMALARI:
Güneşin yüzeyinde meydana gelen bu devasa güçteki manyetik patlamalar, atmosferimize her gün çarpmakta ve ozon tabakasına az da olsa hasar vermektedir. Ölümcül etkileri atmosferden geri yansıtılsa da, yapılan araştırmalar normallerinden milyonlarca kat daha güçlü olan bazı patlamaların dünyaya ulaşması halinde atmosferin çökmesi, ve gezegenin bir fırına çevrilmesinin uzak bir ihtimal olmadığını gösteriyor.