BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,84
ALTIN 2.436,49
HABER /  DÜNYA

Dünyanın en uzunu evlendi

Dünyanın en uzun boylu adamı unvanını 2 metre 51 santimetre boyu ile elinde bulunduran Mardinli Sultan Kösen, düzenlenen görkemli bir düğün ...

Abone ol

Dünyanın en uzun boylu adamı unvanını 2 metre 51 santimetre boyu ile elinde bulunduran Mardinli Sultan Kösen, düzenlenen görkemli bir düğün töreni ile dünya evine girdi.
Mova Park Düğün Salonu’nda düzenlenen törene; Mardin Valisi Ahmet Cengiz, bölgenin aşiret liderleri, siyasetçiler ve 3 bine yakın davetli katıldı.
Boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı’na giren "dev adam" Kösen, "hayatımın aşkı" dediği Suriye asıllı Merve Dibo ile dünya evine girdi.
Çok heyecanlı odluğunu belirten Sultan Kösen, Merve Dibo ile birbirlerini olduğu gibi sevdiklerini belirterek, "Bir akraba vesilesiyle tanıştığım Merve’nin ailesine kızlarına talip olduğumuzu ilettik. Onlar da düşündüler, taşındılar, sonra bize haber verdiler. Biz de kızı istemeye gittik. Kısmet oldu. Merve’nin ailesi de bu evliliğe sıcak baktı. Bu şekilde evlendik. Çok mutluyum" dedi.
Haseki nüfusuna kayıtlı Merve Dibo (20) da dünyanın en uzun adamıyla evleneceği için mutlu olduğunu belirterek, "Sultan’ın böylesine ünlü biri olması beni rahatsız etmiyor" diye konuştu.