BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,99
ALTIN 2.430,57

Dünyanın En Pahalı Futbolcuları

Dünyanın En Pahalı Futbolcuları

Cristiano ronaldo: messi ile birlikte dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen ronaldo 2009-2010 sezonunda ispanyol devi real madrid’e transfer olarak en pahalı oyuncu unvanını da kazanmış oldu. manchester united’dan madrid’e geçen portekizli yıldızın bonservis bedeli ise dudak uçuklatan ve...

Dünyanın En Pahalı Futbolcuları

Cristiano Ronaldo: Messi ile birlikte dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Ronaldo 2009-2010 sezonunda İspanyol devi Real Madrid’e transfer olarak en pahalı oyuncu unvanını da kazanmış oldu. Manchester United’dan Madrid’e geçen Portekizli yıldızın bonservis bedeli ise dudak uçuklatan ve piyasayı alt üst eden cinstendi. Madrid bu transfer için Manchester’a tam 94 milyon Euro ödedi.

Dünyanın En Pahalı Futbolcuları

Zinedine Zidane: Fransa’nın son yıllarda dünya futboluna sunduğu en önemli yıldız olan Cezayir asıllı oyuncu Zidane, İtalyan kulübü Juventus’ta büyük başarılara imza attıktan sonra 2001-2001 sezonunda İspanyol devi Real Madrid’e transfer olduğunda adeta yer yerinden oynamıştı. Kariyerinde kazanmadığı kupa kalmayan efsane için o dönem ödenen bonservis ücreti Cristiano Ronaldo transferine kadar kırılamamıştı. Madrid ekibi Fransız yıldız için Juventus kulübüne 73,5 milyon Euro ödemişti.

Dünyanın En Pahalı Futbolcuları

Zlatan İbrahimoviç: Ajax’ın dünya futboluna sunduğu en önemli golcülerden biri olan Zlatan İbrahimoviç oynadığı her kulüple şampiyonluk yaşamış belki de tek oyuncu. Uzun yıllar İtalya’da başarıyla futbol oynayan Zlatan Juventus’un küme düşürülmesinden sonra Inter Milan’a transfer oldu. Burada yaşadığı şampiyonlukların ardından takımdan ayrılma kararı alan İbra 2009-2010 sezonunda İspanya’nın yolunu tutacak ve Barcelona’ya transfer olacaktı. Bu transfer için Barcelona kulübü 69,5 milyon Euro bonservis bedeli ödedi İtalyanlara. Bu transferde takas olarak Samuel Etoo da Inter’e verildi.

Dünyanın En Pahalı Futbolcuları

Kaka: Brezilyalı orta saha oyuncusu Kaka’nın adını AC Milan’a transfer olana kadar çoğu kimse bilmiyordu. İtalyan ekibinde oynadığı futbol ve kazandığı kupalarla dünyanın en önemli oyuncularından biri olduğunu çok geçmeden kanıtladı. Florentino Perez’in yeniden Real Madrid başkanı olmasıyla verdiği iki transfer sözünden biri de Ronaldo’dan sonra Kaka’yı transfer etmekti. Milanlı taraftarlar gitmemesi için çok uğraştılar ama 2009-2010 sezonunda Kaka Real Madrid’e 65 milyon Euro karşılığında imza attı.