BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.465,56

Dünyanın en korkunç filmleri

Dünyanın en korkunç filmleri

A clockwork orange / otomatik portakal (1971) stanley kubrick'in anthoy burgess'ten uyarladığı 1971 yapımı filmin gösterimi türkiye dahil pek çok ülkede pek de kolay olmamıştı. filmin bu kadar tartışılmasının sebebi içinde barındırdığı şiddet unsurlarıydı kuşkusuz. film, en masum görünen insanın...

Dünyanın en korkunç filmleri

A Clockwork Orange / Otomatik Portakal (1971) Stanley Kubrick'in Anthoy

Burgess'ten uyarladığı 1971 yapımı filmin gösterimi Türkiye dahil pek çok ülkede pek de kolay olmamıştı. Filmin bu kadar tartışılmasının sebebi içinde barındırdığı şiddet unsurlarıydı kuşkusuz. Film, en masum görünen insanın içinde bile şiddet arzusu olduğunu çarpıcı bir biçimde beyazperdeye taşıyordu. İşt Otomatik Portakal'ın izlemesi en zor iki sahnesi. Alex ve arkadaşlarının evlerini işgal ettikleri yaşlı adam ve genç eşine işkence yaptıkları sahneler ile Alex'in gözlerini bile kapatmasına izin vermeden şiddet içeren sahneleri izlemek zorunda bırakıldığı sahne.

Dünyanın en korkunç filmleri

Pulp Fiction (Ucuz Roman) Quentin

Tarantino'nun filminin en çarpıcı sahnelerinden biri de Uma Thurman'ın canlandırdığı Mia Wallace'in tam da kalbinin üstüne kocaman bir enjektörle adrenalin iğnesi yapıldığı bölümdü

Dünyanın en korkunç filmleri

Marathon Man (Vahşi Koşu)

Aslına bakılırsa normal yaşamda da pek çok insan diş doktorlarına keyif alarak gitmez. Ya eğer söz konusu olan dişçi bir Nazi ise ve müdahale etmeden önce de herhangi bir uyuşturucu ilaç kullanmıyorsa. Dehşet veren görüntüler bir yana hem acımasız diş doktoru Christien Szell rolünde Laurence Olivier hem de tarih öğrencisi rolünde Dustin Hoffman'ın performansı da unutulmazdı.

Dünyanın en korkunç filmleri

Requiem For A Dream (Bir Rüya İçin Ağıt)

Darren Aranofsky'nin filminin aslında pek çok sahnesi izlerken insanın içini sızlatıyordu. Ama Jared Leto'nun canlandırdığı Harry karakterinin uyuşturucu enjekte ettikten sonra kolunun aldığı bu durum ve daha sonra başına gelenleri izlemek gerçekten yürek istiyor.