BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.515,21

Dünyada bugün öne çıkanlar

Dünyada bugün öne çıkanlar

Can dostuna hayat öpücüğü verdi avustralya’nın en ünlü opera sanatçılarından jessica yeo çok sevdiği köpeği bella’yı suni solunum yaparak hayata döndürdü. 5 aylık boxer cinsi köpeği bir arıyı yutunca boğazı şişen ve nefes almayı kesince panik olan 27 yaşındaki yeo bir saniye bile beklemeden ilk...

Dünyada bugün öne çıkanlar

Can dostuna hayat öpücüğü verdi

Avustralya’nın en ünlü opera sanatçılarından Jessica Yeo çok sevdiği köpeği Bella’yı suni solunum yaparak hayata döndürdü. 5 aylık Boxer cinsi köpeği bir arıyı yutunca boğazı şişen ve nefes almayı kesince panik olan 27 yaşındaki Yeo bir saniye bile beklemeden ilk yardım hamlelerini uygulamaya başladı.

- Müzik eğitimi aldığı için ciğerleri çok kuvvetli olan Yeo var gücüyle hava verdiğini ve kısa bir süre içinde başarıya ulaştığını belirtti. “O benim bebeğim, onu kurtarmak için herşeyi yapardım. Gözü dönünce, dili mosmor olunca çok korktum” diyen Yeo veterinerde 2 saat bakım altında tutulan ve tıbbi testlerden geçen yaramaz köpeğini evine götürdü.

Dünyada bugün öne çıkanlar

Samba varoşlarında uyuşturucu savaşı

Brezilya’nın kenar mahallelerinde uyuşturucuya savaş açan 200 polis 6 zırhlı araçla baskın yaptı. 30’dan fazla zehir taciri ölü ele geçirildi

- Rio de Janeiro’da uyuşturucuya büyük darbe vuruldu. Şehirde uyuşturucu kaçakçılığının yoğun olduğu varoş bölgelere dün kapsamlı bir baskın düzenleyen Brezilya polisi 5 saat içinde 30’dan fazla uyuşturucu tacirini öldürdü. 180 kişiyi tutuklayan polis Vila Cruzeiro’da kontrolü tekrar ele geçirdi. Çatışmalarda tacirlerin bölgeden kaçtığı belirtildi.

- Uyuşturuya karşı açılan bu savaş için özel olarak kurulan askeri polis teşkilatı mitralyöze sahip araçların yanısıra helikopter, keskin nişancı ve gaz bombası kullandı. Operasyonlardan memnun olan emniyet şefi Jose Beltrame “Bir adım attık ama henüz kazanmadık” dedi.

Dünyada bugün öne çıkanlar

AYIDAN ÖĞREN BALIK TUTMAYI

Alaska’da doğa yaşam fotoğrafçısı Paul Stinsa tarafından çekilen görüntüler hayvanlar arasındaki etkileşimi gözler önüne seriyor. Katmai Doğal Parkı’ndaki nehirde akıntı yönünün aksi istikametine giden iri somon balıklarını yakalayan ayıyı izleyen bir kurt aynı yöntemi uygulayarak midesini doyurdu. İlk defa böyle birşey gördüğünü belirten Stinsa “Bir süre izledi ve daha sonra aynı ayı gibi hamle yaptı” dedi.

Dünyada bugün öne çıkanlar

Yara bandı şeklinde mp3 çalar

Skinny Player isimli MP3 çalar bir yara bandı gibi kola yapıştırılıyor. Üzerindeki tek düğmeyle müziği oynatıp durdurabilen cihaz esnek yapısı sayesinde vücuttan düşmüyor. MP3’ün en önemli özelliği ise pil kullanmaması. İnsan vücut ısısını kullanarak kendi kendine şarj olan Skinny Player’ın yaratıcıları “iPod’a büyük rakip geliyor” dedi.

Cüzdandan kart bilgilerini çalıyor

Kimlik Savunma Derneği’ni kuran Walt Augustinowicz geliştirdiği sistemle yoldan geçenlerin kredi kartı numarasını ve kodunu ele geçirebiliyor. Bir pile bağlı tarayıcıyı kullanan adam “Bu cihazı bir insanın cüzdanına yaklaştırırsam bilgileri ele geçiririm” dedi.