BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
MAGAZİN

Dünyaca ünlü yıldız HIV pozitif olduğunu açıkladı!

Charlie Sheen hakkındaki iddiaları kabul etti: 'HIV pozitifim.'

Charlie Sheen, Hollywood'da konuşulan iddiaları kabul etti ve HIV pozitif olduğunu açıkladı.


NBC kanalında yayınlanan Today Show'a katılan Sheen kendisine test yapıldığını ve testin sonucunda HIV pozitif olduğunun anlaşıldığını söyledi.


"HIV pozitif olduğumu açıklamak için buradayım" diyen Sheen, bu hastalığı 4 yıldan bu yana bildiğini belirtti.


50 yaşındaki oyuncu, hastalığı başka birisine bulaştırmamak için tüm önlemleri aldığını da vurguladı.


Sheen, "Artık kendimi daha iyi bir hale getirmek ve diğer insanlara yardım etmek gibi bir sorumluluğum var" diye konuştu.


National Enquirer ve People dergilerinde yayınlanan haberlerde Charlie Sheen'in AIDS olduğu ve çevresindeki pek çok kişinin de bu durumu bildiği belirtilmişti.


Her HIV pozitif AIDS demek değil


HIV pozitif ile AIDS genellikle aynı şeyler olarak biliniyor. Oysa ki HIV pozitif, AIDS anlamına gelmiyor. Çünkü HIV pozitiflik, tedavisi ömür boyu süren kronik bir hastalık olarak kabul ediliyor.


HIV genel kanının tersine yaş, cins, eğitim, sosyo-ekonomik düzey ya da cinsel yönelim farkı gözetmeksizin herkese bulaşabilir. HIV, bağışıklık sistemini zayıflatan bir virüs. AIDS ise bulaşıcı bir hastalık ve etkeni de HIV. Eğer HIV cinsel yolla alınmış ve hiç bir ilaç tedavisi uygulanmamışsa 3 ile 8 yıl içinde AIDS tablosu gelişebilir. Kan yoluyla alınan HIV’in yine ilaç kullanılmadığı zaman AIDS’e dönüşme süresi ise 1.5 ile 2 yıl. Ancak HIV pozitiflik tedavi ile kontrol altına alınırsa AIDS gelişmeyebiliyor ve kronik bir hastalık olarak ömür boyu devam ediyor.

Sitene Ekle
Etiketler