BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Almanya-Hollanda maçında bomba yüklü ambulans ihbarı!

Almanya-Hollanda hazırlık maçı saldırı ihbarı nedeniyle iptal edildi.

Hannover'de oynanması planlanan Almanya-Hollanda hazırlık maçı iptal edildi.


Hannover Emniyet Müdürü Volker Kluwe, yaptığı açıklamada, maç esnasında bombalı saldırı olacağına dair ihbar aldıklarını açıkladı.


Belçika ile İspanya arasında oynanması planlanan hazırlık maçı da, güvenlik endişesi nedeniyle iptal edilmişti.


ARD kanalına bağlanan Hannover Emniyet Müdürü Volker Kluwe, "Stat kapılarının açılmasının ardından, maç esnasında bombalı bir eylemin olacağına dair bir ihbar aldık ve stadın boşaltılması ve maçın iptal edilmesine dair karar aldık" diye konuştu.


Kararın ardından stadın içinde ve dışında bulunan taraftarları anonslarla uyaran Polis güçleri, acilen ama panik yapmadan stat alanının boşaltılmasını istedi. Taraftarların dağılmasının ardından statta görev yapan hizmet, güvenlik ve federasyon personeli de stattan çıkarıldı.


Stada doğru yolan çıkan takım otobüsleri ise yarı yoldan geri döndü. Bu esnada Hannover Polisi'nin özel güçleri, stadın içinde araştırmalarını sürdürürken, Hannover’de bugün yapılması planlanan Söhne Mannheims adlı müzik grubunun konseri de iptal edildi ve salon boşaltıldı.


Cuma günü oynanan Fransa–Almanya maçı esnasında meydana gelen olaylar nedeniyle Hollanda maçının iptali gündeme gelirken, federasyon, teknik heyet ve takım arasında yapılan toplantı sonrası maçın oynanması kararı çıkmıştı.


BOMBA YÜKLÜ AMBULANS İDDİASI!


Hannover'in yerel gazetesi Kreiszeitung da, stada yakın bir yerde bomba yüklü bir ambulans bulunduğunu öne sürdü.


Hannover Polisi sözcüsü Stephanie Weiss, "Karşılaşmayı iptal etme kararı aldık. Tribündeki seyirciler paniğe sevk edilmeden stattan sakin bir şekilde çıkartıldı" ifadesini kullandı. Hannover Belediye Başkanı Stefan Schostok ise, "Güvenlik her şeyden önce gelir. Polisimizin gerekli tedbiri aldığından şüphem yok" dedi.


Maçta destek olmak için Almanya Başbakanı Angela Merkel ve kabine üyeleri de stattaki yerini alacaktı.

Sitene Ekle
Etiketler