BIST 10.672
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.434,63
HABER /  DÜNYA

DÜNYA KUPASI KAYSERİ’DE

Türkiye’de düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası’nda şampiyona verilecek kupa ve maçlarda kullanılacak futbol topu tanıtıldı.<br/>Forum Kayseri...

Abone ol

Türkiye’de düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası’nda şampiyona verilecek kupa ve maçlarda kullanılacak futbol topu tanıtıldı.
Forum Kayseri’de düzenlenen tanıtım programına, Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Mehmet Metiner, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı ve FIFA U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı ve çok sayıda davetli katıldı. Programda önce maçlarda kullanılacak olan futbol topu tanıtıldı. Ardından da şampiyon olan takıma verilecek kupa özel cam kafes içinde görücüye çıktı.
Yapılacak olan organizasyon ile ilgili konuşan Vali Şerif Yılmaz, “Dünya Kupası bugün Kayseri’de. İnşallah bu kupa gençlerimizin ellerinde ve omuzlarında Türkiye’de kalır. Ayrıca biliyorsunuz Kayseri bu organizasyona ev sahipliği yapacak. İnşallah yüzümüzün akıyla bu organizasyonu tamamlarız. Türkiye bundan sonraki yapılan organizasyonlara örnek teşkil edecek. Çünkü bizim daha büyük hedeflerimiz ve emellerimiz var. Bu hedeflere ulaşma adına da bu basamakları birer birer inşallah hep beraber geçeriz diye ümit ediyorum. Artık 2 ay gibi yakın bir süremiz kaldı. Kayseri’de en büyük seyirci sıkıntısı var. Kendi liglerimizdeki müsabakalarda yeteri kadar seyirci olmuyor. Bu Dünya Kupasında seyircinin çok olması lazım. Çünkü yarın parlayacak olan dünya yıldızları buraya gelecek ve bu dünya yıldızlarının izlenmesi lazım. Yurt dışından misafirlerimiz gelecek. Hemşerimize şimdiden özellikle erken bilet almak suretiyle ucuza bilet almalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı ve FIFA U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı ise, “Kayseri Stadı Türkiye’nin en modern statlarından bir tanesi. İnşallah açılış maçında ve grup maçlarında Kayseri halkı coşkularını bize gösterir. Şölen ve gösteri ile beraber bundan sonraki ulusal etkinliklerde Türkiye Futbol Federasyonu olarak Kayseri her zaman bizim için ilk sırada yer alır. İnşallah bundan sonraki etkinliklerimizde de burada oluruz” dedi.
(İHA)