BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Dünya Kültürlerarası Diyalog Forumu başladı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 2. Dünya Kültürlerarası Diyalog Forumu, resmi açılış töreniyle başladı.<br/>Haydar Aliyev Merkezi’...

Abone ol

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 2. Dünya Kültürlerarası Diyalog Forumu, resmi açılış töreniyle başladı.
Haydar Aliyev Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreninde dünyanın çeşitli ülkelerinden konuklar, Azerbaycan devlet ve hükümet yetkilileri, milletvekilleri, dini toplulukların temsilcileri ve diplomatik temsilciler katıldı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in himayesinde, “Çok Kültürlü Dünyada Barış İçinde Birlikte Yaşamak” sloganıyla düzenlen forum 1 Haziran’da sona erecek. Forumun ana organizasyon ortakları UNESCO, BM Medeniyetler İttifakı, Avrupa Konseyi, Avrupa Konseyi Kuzey-Güney Merkezi, ISESCO ve BM Dünya Turizm Örgütü.
Etkinliğin resmi açılış töreninde konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ”Halklar arası, milletler arası diyalog bu eğilimleri güçlendiriyor. Ülkelerin siyasi, ekonomik çıkarları var. Ülkeler arası ilişkileri güçlendirmek için halklar arası ilişkiler de kurulmalıdır” dedi.
Azerbaycan’ın Doğu’yla Batı’nın, çeşitli kültürlerin buluşma noktasında yerleşmesi dikkate alınarak, forum çerçevesinde ilk kez Dünya Forumu Bakanlar Konferansının da yapılması planlanıyor.
Cumhurbaşkanı Aliyev’in 27 Mayıs 2011 tarihli kararı ile forum iki yılda bir Bakü’de düzenleniyor. Forumun düzenlenmesinin koordinasyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sağlanıyor.
(İHA)