BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Dünya bu idamı konuşuyor

Dünya bu idamı konuşuyor

Abd yönetimi, başta avrupa konseyi olmak üzere dünyanın birçok önemli kurum, kuruluş ve kişisinden gelen çağrılara kulak vermeyerek, troy davis adlı mahkumun idam cezasının infazını engellemek için herhangi bir girişimde bulunmadı ve davis bu sabah saatlerinde idam edildi.

Dünya bu idamı konuşuyor

ABD yönetimi, başta Avrupa Konseyi olmak üzere dünyanın birçok önemli kurum, kuruluş ve kişisinden gelen çağrılara kulak vermeyerek, Troy Davis adlı mahkumun idam cezasının infazını engellemek için herhangi bir girişimde bulunmadı ve Davis bu sabah saatlerinde idam edildi.

Dünya bu idamı konuşuyor

ABD’nin Georgia eyaletinde 22 yıl önce bir polis memurunu öldürmekten suçlu bununan ve idama mahkum edilen Davis, bugün idam edildi.

Dünya bu idamı konuşuyor

Yüksek Mahkeme Davis’in cezasını son kez değerlendirirken, ABD kamuoyu çıkacak kararı büyük bir gerginlikle bekledi. Karar değişmezken, Davis’in yerel saatle 23.08’de (TSİ 06.08) infazının gerçekleştirildiği belirtildi.

Dünya bu idamı konuşuyor

ABD’de büyük tartışmaya neden olan davada, Davis’in avukatları dokuz tanıktan yedisinin ifadelerinin çelişkili olduğunu ve müvekkillerinin polis Mark MacPhail’i öldürdüğüne dair kesin kanıt olmadığını ifade etti. Yüzbinlerce insan Davis’in suçsuz ilan edilmesi için imza kampanyasına katıldı.