BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Dün Erzurum bugün Adana şok etti

Havalara bir haller oldu. Öyle görüntüler geliyor ki yurttan inanılır gibi değil. Dün Erzurum şok etti bugün Adana...

Abone ol

Bilim adamlarının yıllardır söyleyip durduğu "küresel ısınma" bu olsa gerek! Mevsimler dengesizleşti! Karadeniz'de hortum çıkar, Erzurum'da yaz ortasında karakış yaşanır, Adana'da sobalar yakılır oldu.

İşte size 2 çarpıcı örnek;

BUGÜN : ADANA

Kentin bir yanı kavurulurken öte yanı henüz güneş yüzü görmüş değil. Ajansın geçtiği fotoğraflar Tufanbeyli ilçesinden. Kıştan kalma günler yaşanan ilçede sobalar tekrar yakıldı.

Şimdiye kadar ilçede en yüksek hava sıcaklığı 24 derece ölçüldü. Düşünün ki yazın en sıcak ayındayız ve Adana'dan aşağıdaki gibi sulu-kar fotoğrafı yansıyor;

aw000047_03.jpg

Tufanbeyli ilçe sakinleri şaşkın! Kente merkezine indiklerinde kavruluyorlar ilçelerine döndüklerinde donuyorlar. Yağmurla birlikte esen şiddetli rüzgar nedeniyle yaz bir türlü gelmeyince vatandaşlar çareyi kaldırdıkları sobaları tekrar kurarak yakmakta buldu.

aw000047_01.jpg

İLK KEZ GÖRÜYORUZ

Tufanbeyli'de yağmur ve rüzgarın yanı sıra aniden bastıran dolu vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Nohut büyüklüğünde yağan dolu vatandaşların ürününe zarar verdi.

Eşeğiyle tarladan gelen bir kişinin şemsiye açarak eşeğin üstünde doludan korunmaya çalışması ise ilginç bir görüntü oluşturdu. Yaz ortasında ilk kez dolu yağdığını gördüğünü anlatan Arife Ateşsoy, "Bu yıl yaz olmasına rağmen havalar çok soğuk. Soğuk olmasının yanı sıra nohut büyüklüğünde dolu yağdı. Böyle bir şeyi ilk kez görüyoruz" dedi.

VE DÜN : ERZURUM
SANKİ KARAKIŞ

Erzurum halkı soğuklara alışkın ama böylesine değil. Temmuz ayında karakış çilesi çekildi. Bir buçuk metreyi bulan dolu nedeniyle araçlar mahsur kaldı.

Daha önce böylesi ne görülmüş ne işitilmiş. Erzurumlu şaşkın!

İşte Erzurum'dan yansıyan tuhaf manzara!

1.20120705132956.jpg

Dolu fırtınasının ardından kentte trafik birbirine girdi. Yolcu minübüsü cadde ortasında doluya saplandı. Araçlar ancak belediyenin yol çalışması yapması sonrasında bulundukları yerden çıkabildi. Belediye ise doluyu temizlemek için çareyi kamyonlara yükleyip kent dışına taşımakta buldu.

3.20120704145619.20120705133247.jpg