BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.440,53
HABER /  GÜNCEL

Dul kadınlar dikkat!

Çifte maaş heyecanı uyanıklara da fırsat kapısı oldu...

Abone ol

SGK şubelerini mesken tutan simsarlar dul kadınların peşine düştü...

Yargıtay'ın dul kadınlara hem eşinden hem de ölen babasından aylık bağlanması yönündeki kararı üzerine vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) şubelerine akın edince simsarlara yeni iş kapısı doğdu.

SGK şubelerinin bulunduğu bölgelerde 'sosyal güvenlik uzmanı' diyerek ofis açan simsarlar, özellikle kadın ve yaşlıların peşine düşüyor. Emeklilik, çift maaş için gelip gelmediklerini soran sözde uzmanlar, vatandaşlara işlerini kolaylaştırma ve takip etme vaadinde bulunup vekâletlerini istiyor. İşlemlerin başlaması için 200- 300 lira arasında değişen avans isteyen uyanıklar, geriye dönük toplu para alındığında da yarısını talep ediyor.

Bunun için de sözleşme imzalatıyor. Çifte maaş heyecanı ile dün Kızılay'daki SSK İhtiyarlık binasına giden Fatma Yılmaz da, simsarların ağından son anda kurtulduğunu belirterek, şunları söyledi: "Görevliler, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmadığını bir ay sonra gelmem gerektiğini söylediler. Sonra sosyal güvenlik uzmanı olduğunu söyleyen bazı kişiler 'Size yardım edelim' deyip, ofislerine davet ettiler. Ofis ağzına kadar insan dolu.
Telefonla konuşmalarından duyduğum kadarıyla 'Öncelikle 2-3 bin euro vekâlet gönderin' diyorlardı. Benden de 300 lira peşinat ve vekâlet vermemi istediler. Karar yayınlanır yayınlanmaz babamdan olan maaşı bağlatacaklarını söylediler. Amaçlarının toplu para çıkarmak olduğunu, benim de 40 bin liraya yakın para alabileceğimi anlattılar.