BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,64
HABER /  DÜNYA

Dubai'de ilk robot polis, göreve başladı

Birleşik Arap Emirlikleri, suçluları teşhis edip, kanıt toplayabilen, dünyanın ilk robot polisinin Dubai caddelerinde devriye gezmeye başladığını duyurdu.

Abone ol

Robot polis görevine, dünyanın en yüksek binası olan Burç Halife'nin önünde başlayarak yerel sakin ve turistlerin dikkatini çekti. Polis kasketi giyen ve hareketli tekerlekleri olan robotun göğsünde, trafik suçlarını bildirmek üzere dokunmatik bilgisayar ekranı yer alıyor. Robot, videonun polis merkezine aktarılması ve olası şüphelilerin kimliğinin tespit edilmesi için kamerayla da donatıldı.

AMACIMIZ 2030'A KADAR ROBOT POLİS SAYISINI YÜZDE 25'E ÇIKARMAK

İlk polis robot, yoğunlukla turistlerin bulunduğu yerde görev yapacak. Dubai polis teşkilatındaki Akıllı Servisler başkanı Tugay Halid el Rezzak, "Amacımız 2030 yılına kadar robot polis sayısını teşkilatın yüzde 25'ine çıkarmak" dedi.

​170 cm uzunluğundaki robot, 100 kg ağırlığında, 6 dilde konuşabiliyor ve 1.5 metrelik mesafeye kadar yüz ifadeleri ile el hareketleri ve sinyallerini algılıyor.

 ​Robotların insanları gözaltına alabilme yetenekleri olmadığını kabul eden Rezzak, çalışmalarının 'insanla baş edebilecek robotlar' geliştirmek üzere sürdüğünü söyledi.