BIST 10.028
DOLAR 32,37
EURO 34,83
ALTIN 2.395,39
HABER /  POLİTİKA

DPli Soyludan siyaset dersleri

DP'li Soylu, Marmaris'te partililere seslendi. Soylu, kavgacı değil, hizmet ve gelecek siyaseti istediğini söyledi.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, kavgacı değil, hizmet ve gelecek siyaseti istediğini söyledi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, partisinin seçim bürosunun açılışında konuşan Soylu, DP'nin yerel seçimlerde başarılı sonuç elde edeceğini ifade etti.

Gittiği her yerde, çocuklara ''Ne olmak istiyorsun?'' diye sorduğunu belirten Soylu, ''Doktor, öğretmen, hemşire, polis, başbakan olmak istiyorlar. Benim siyaset anlayışım, o çocukları geleceğiyle buluşturabilecek büyük, güçlü, modern Türkiye'yi oluşturmak. Bir idealim var. Yurt dışına çıktığımızda o ay yıldızlı pasaportu yabancı gümrük memuruna uzattığımızda, saygıyla ayağa kalktığı bir Türkiye arıyorum. Kavgacı siyaset istemiyorum. Hizmet siyaseti, gelecek siyaseti istiyorum. Kirlenmiş bir siyasetin içinde olmak istemiyorum'' diye konuştu.

Türkiye'de birilerinin, dini, milli, etnik değerler üzerinden siyaset yaptığını iddia eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Oysa ki Türkiye iş arıyor, aş arıyor, üretim arıyor. Yüzde 62'si 35 yaş altında olan bu genç nüfus, geleceğe ümitle bakmak istiyor. Ülkemin her tarafında büyüyen bir Türkiye aranıyor. Bu coğrafyada, yani Orta Asya'da, Kafkasya'da, Orta Doğu'da, Doğu Akdeniz havzasında, Karadeniz havzasında, soydaşlarımızın bulunduğu Balkanlar'da Türkiye güçlü bir ülke olarak kendi kuvvetini arıyor. Bunu gerçekleştirmek lazım. Ancak, yıllardan beri seyrettiğimiz bir şey var. Kavga ediyorlar, birbirlerine çamur atıyorlar. Al gülüm ver gülüm siyaseti içinde emekliyi, esnafı düşünen yok.''

Türkiye'de maliyetin altında ezilen, rekabet güçleri alt üst olan iş adamlarının fabrikalarını Rusya, Romanya, Mısır, Çin ve Hindistan'a götürdüğüne dikkati çeken Süleyman Soylu, bu nedenle ülkedeki istihdamın daraldığını belirtti.