BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,91
HABER /  DÜNYA

Dondurucu soğuğa aldırmadan denize girdiler

Türkiye’de yaşayan Hollandalılar, geleneklerini sürdürüp, yeni yılın ilk gününde buz gibi havaya aldırmadan denize girdi. Hollandalılara, Ba...

Abone ol

Türkiye’de yaşayan Hollandalılar, geleneklerini sürdürüp, yeni yılın ilk gününde buz gibi havaya aldırmadan denize girdi. Hollandalılara, Başkonsolos Robert Schuddeboom ve bir Türk aile de eşlik etti.
Hollanda’da 1960’dan beri, Türkiye’de ise 8 yıldır sürdürülen “1 Ocak’ta denize girme” geleneği Sarıyer Demirciköy’de tekrarlandı. Türkiye’de yaşayan Hollandalılar, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni yılın ilk gününde soluğu Demirciköy’deki plajda aldı. Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom ile bir Türk ailenin de eşlik ettiği Hollandalılar önce sahildeki restoranda kahvaltı etti. Ardından Başkonsolos Schuddeboom’in de aralarında bulunduğu 11 kişi mayo ve Hollanda takunyası giyip plaja geldi. Türk bir baba ve küçük kızı ile 9 Hollanda vatandaşı, buz gibi havaya aldırmadan denize girdi. Soğuğa dayanamayan bir Hollandalı denizden hemen çıkarken, diğer Hollandalılar ise bir süre yüzdü. Denizden çıkan Hollandalı vatandaşlar daha sonra geleneksel üzümlü turtalarını yedi.
15 yıldır Türkiye’de yaşayan Hollandalı televizyoncu Wilco Van Herpen ise denizden çıktıktan sonra vuvuzela çaldı. Herpen, “Karadeniz’in suyu henüz sıcak değil. Şimdi daha soğuk ama keyif veriyor. Biz noeli kutluyoruz. Yediklerimizi burada yakıyoruz. Türkiye’de 8 senedir, Hollanda’da ise 1960’dan itibaren 1 Ocak’ta bunu yapıyoruz. Bu bir gelenek. 1960 yılında birkaç arkadaş başlatmış. Yavaş yavaş büyüdü. Bu sene sanırım rekor kırılacak” dedi.
(İHA)