BIST 10.895
DOLAR 32,16
EURO 34,98
ALTIN 2.505,51
HABER /  GÜNCEL

Domuz gribi şüphelileri kaçtı!

ABD'den gelen iki turist domuz gribi şüphesiyle hastaneye başvurdu. Ancak başka hastaneye sevk edilirken ortadan yok oldular;

Abone ol

ABD vatandaşı olduğu öğrenilen biri kadın 2 kişi, domuz gribi hastalığı şüphesiyle Kadıköy Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. İsimleri açıklanmayan 2 kişinin, buradan başka bir hastaneye sevk edildiği öğrenildi. Ancak hastalar gazetecilerin geleceğini öğrenince kaçtılar.

Olay nedeniyle hastane ve çevresinde bir süre panik yaşandı. Domuz gribi şüphesi nedeniyle hastane personeli ve vatandaşların maske taktıkları gözlendi.

Hastanede bulunan vatandaşlar, "25-30 yaşlarında bir bayan, bir erkek buradan ağızları sarılarak ambulansa bindirildi. Ve buradan da başka hastaneye sevk edildiğini öğrendik" diye konuştu.

BAŞKA HASTANEYE GİTMEDİLER

Ancak domuz gribi şüphesiyle Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne müracaat eden 2 kişinin buradan ayrıldıktan sonra başka bir hastaneye gittiğine dair bir bilgiye henüz ulaşılamadı.

ABD'den Türkiye'ye dönerken uçakta domuz gribi bulaştığı endişesiyle dün akşam saatlerinde Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne müracaat eden 1'i kadın 2 kişinin, kendilerini Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürmesi için çağırılan ambulans gelmeden hastaneden ayrıldığı öğrenildi.

İddiaya göre şahısların hastaneye müracaatından hemen sonra, hastane yetkilileri muhtemel domuz gribi vakalarının Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmesi gerektiği bilgisini ileterek ambulans çağırdı. Şahıslar, ambulans gelmeden gazetecilerin hastaneye gelerek kendilerini görüntülemek istemesi üzerine özel araçlarıyla hastaneden ayrıldı. Söz konusu 2 kişinin, muhtemel domuz gribi vakalarına karşı hazırlanan Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi de Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne de henüz gitmedikleri öğrenildi.

HAYDARPAŞA NUMUNE'DE DE ALARM VAR

[PAGE]



ABD’den geçtiğimiz hafta İstanbul’a gelen Y.S. (29) ateşi yükselince Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek domuz gribi testi yaptırmak isteyince paniğe neden oldu.

Y.S., dün akşam saat 20.30 sıralarında bir yakınıyla hastanenin acil servisine gelerek domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü testi yaptırmak istediğini söyledi. Bunun üzerine Y.S. ve yanındaki kişi maske taktıktan sonra hastanede tecrit odası olmadığı gerekçesiyle dışarı çıkarıldı. Otomobillerine binen Y.S. ve yakınına özel bir ambulans bulunduktan sonra Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderilecekleri söylendi. Yetkililer hastane genelinde maske dağıtarak herkesin maskelerini takmasını istedi. Otomobilde bir süre bekleyen Y.S. ve yakını, ambulansın gelmesini beklemeden test yaptırmak için Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti.

HASTANEDE PANİK ANLARI! HERKESE MASKE DAĞITILDI


[PAGE]

[PAGE]