BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,27

Domatesin üzerine zeytinyağı dökerseniz...

Domatesin üzerine zeytinyağı dökerseniz...

İşte birlikte tüketilince faydaları kat kat artan 11 harika besin...

Domatesin üzerine zeytinyağı dökerseniz...

Kuru fasülye-pilav, fıstık ezmesi-bal, çorba-salata, makarna-köfte...Bunun gibi asla modası geçmeyecek birçok besin çiftini günlük hayatımızda sürekli tüketiyoruz. Fakat öyle besin çiftleri var ki, yalnızca sizin ağız tadınıza hitap etmekle kalmıyor aynı zamanda sağlığınıza “doğal bir doping” yapıyor. Biz bunlara “Besin Sinerjisi” diyoruz. Çeşitli besin ögelerinden zengin yiyecekler yemenin, sağlıklı bir vücut için temel anahtar olduğunu biliyoruz. Yediğimiz besinleri akıllıca eşleştirerek besin değerini çok daha arttırmak sizce de kulağa çok cazip gelmiyor mu?

Domatesin üzerine zeytinyağı dökerseniz...

Domates + Zeytinyağı Zeytinyağının kalp dostu bir yağ olduğunu ve kötü kolesterol denilen LDL kolesterolü düşürdüğünü zaten biliyoruz. İşte zeytinyağı ve domates birleşince sağlık için süper bir ikili ortaya çıkıyor! “Serbest Radikal Biyolojisi ve Tıp” araştırmalarında bireylerin bir kısmına ekstra zeytinyağı eklenmiş domatesli besinler yedirilirken, diğer kısmına ekstra ayçiçek yağı eklenmiş şekilde tüketmeleri sağlanıyor. Bu araştırmanın sonucunda da zeytinyağının, domatesteki antioksidan özelliğe sahip “Lykopen”in etkisinin arttırdığı sonucuna varılıyor. Ancak aynı etkiye Ayçiçek yağı tüketen bireylerde rastlanmaması, zeytinyağı domates ikilisinin önemini vurguluyor! Tüketin: Bruschetta (Domatesli İtalyan ekmeği) veya kavrulmuş kırmızı biberli pesto, zeytinyağı ile kavrulmuş domates-sarımsak ve çeşitli otlarla hazırlayacağınız sosunuzu tam tahıllı makarnanıza ekleyin!

Domatesin üzerine zeytinyağı dökerseniz...

Brokoli + Domates Brokoli domates ikilisi birleşince kansere karşı etkileyici bir performans gösteriyor. Kanser araştırmalarında, brokoli, domates ve ikisini de içeren farklı diyet kombinasyonlarının prostat kanseri gelişimini yavaşlatmaya yönelik etkisini incelediler ve sonuç olarak yalnızca domates bulunan diyetin kanser oranını %34, yalnız brokolinin %42, hem domates hem brokolinin ise %52 azalttığını ortaya koydular. Tüketin: Zeytinyağında biraz kavurup baharatlarla zenginleştirdiğiniz domates sosunu haşlanmış brokolinin üzerine ekleyin!

Domatesin üzerine zeytinyağı dökerseniz...

Somon + Kara Lahana Kalsiyum alımınızı daha verimli hale getirmenin anahtarı, yeterli D vitaminini sağlayabilmektir. D vitamini, kalsiyumun sindirim sisteminden kana emilmesi ve kandaki optimum kalsiyum seviyesini korumaya yardım eder. Ulusal Sağlık Enstitüsü, yetişkin kadınların günlük 600 IU D vitamini almasını öneriyor. Cildin güneş ışığı alması vücutta D vitamini üretimini başlatır. Ayrıca somon gibi bazı yiyeceklerle de D vitamini almanız mümkün! Tüketin: Sotelenmiş kara lahana yatağında ızgara somon