BIST 10.051
DOLAR 32,34
EURO 34,75
ALTIN 2.401,91
HABER /  EKONOMİ

Doları etkileyen ne oldu?

Borsa coşarken doların kan kaybı yaşamasının nedeni ne? Dolardaki düşüş devam edecek mi? İşte günün analizi;

Abone ol Reuters- Dolar Japonya’dan açıklanan büyüme verilerinin sürpriz bir şekilde yüksek gelmesi ve ABD verilerinin düşük gelmesinin ardından zayıflama yaşamıştı. Ancak bugün bu para birimi Yen karşısında küçük de olsa bir güçlenme gösterdi.

Dün Japonya Kasım-Aralık çeyreği ekonomik büyüme verisinin %4.8 olarak açıklanması Yen’i desteklerken önümüzdeki hafta yapılacak Merkez Bankası faiz oran toplantısından artırım kararı çıkma ihtimalini de güçlendirdi.

ABD’de Uluslar arası Sermaye Akışı verisini açıklanmasının ardından Dolar güç kaybetti ve günü 10 ayın sonunda ilk kez Yen karşısında zayıflayarak kapattı.

Japon ihracatçıların yeniden Yen alım pozisyonlarına girmeye başlaması ile Yen değer kazanmaya başladı ve dünkü işlemlerde Dolar/Yen paritesi 119.17 seviyesi görüldü.

Sterlin yatırımlarının arttığını belirten Japon Trust Bank’dan bir dealer konuşmasında gelmesi beklenen Yen alımların piyasanın seyrinde değişime yol açacağını ekledi.

Geçen ay ABD Endüstriyel Üretim verisinin beklentilerin aksine azalması, Haftalık İşsizilik Başvurularının da rekor seviyede yükselmesi ve Empire State İmalat Endeksi’nin de azalması Dolar’ı olumsuz etkileyerek baskı altına aldı.

(Kaynak: Reuters/triafx)