BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.424,27
HABER /  EKONOMİ

Dolar kuru ne oldu? Yükseliş devam ediyor

Dolar kuru uzun bir aradan sonra yeniden alevlendi. Geçtiğimiz hafta 5.14 seviyelerine kadar gerileyen dolar, enflasyonun düşmesine rağmen hafta başından itibaren yükselişe geçti.

Abone ol

Dolar kurundaki gerileme bu kez yerini yükselişe bıraktı. Geçtiğimiz hafta 5.14 seviyelerine kadar gerileyerek son ayların en düşük rakamına gören dolar hafta başından itibaren yükselişe geçti.

Kasım ayını Türk lirası karşısında değer kaybederek kapatan dolar kuru, haftaya yükselişle başladı. Geçtiğimiz hafta 5.14 seviyesine kadar gerileyen dolar, 30 Kasım'da 5.23'e kadar yükselmiş ardından 5.16 seviyesine kadar gerilemişti.

YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dolar kuru dün bir kez daha Türk lirası karşısında değer kazanmaya başladı. Güne 5.25 seviyelerinden başlayan dolar, piyasaların kapanmasının ardından 5.42'ye kadar yükseldi. Dolar halen uluslararası piyasalarda 5.38-5.42 aralığında işlem görüyor.

YÜKSELİŞİN NEDENİ NE?

Ekonomi piyasaları döviz kurundaki yükselişin nedenini iki gerekçeye bağlıyor. Bunlardan ilki yıl sonu olması nedeniyle fonların pozisyon kapatmaları. Bu hareketin önümüzdeki günlerde devam etmesi halinde dolardaki yükselişin daha da devam edebileceği belirtilirken Merkez Bankası'nın faiz indireceği söylentileri de bu yükselişi destekliyor.