BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.438,90
HABER /  EKONOMİ

Dolar kuru bugün ne kadar? Euro fiyatı

Dolar tatil dinlemedi uluslararası piyasalarda yine rekor tazeledi. Çarşamba günü 6.48'e kadar yükselerek 6.41 seviyelerine kadar düşen dolar kuru, dün gün içerisinde 6.84'e seviyesini test etti.

Abone ol

Dolardaki dalgalı seyir dün de devam etti. Çarşamba günü 6.48 seviyesine kadar yükselen dolar, piyasaların kapanmasıyla birlikte bir nebze gerileyerek 6.41'den işlem gördü. Dün güne yatay pozisyonda başlayan dolar, gün içerisinde bir kez daha yukarı ivmelendi.

Dün sabah saatlerinde 6.40'lı seviyelerde olan dolar, güne değer kaybıyla başlasa da öğle saatlerine doğru yeniden hareketlendi. Reuters'ın Merkez Bankası Başkan yardımcısı ve Para Politikası Kurumu üyesi Erkan Kilimci'nin istifa edeceğini duyurmasıyla birlikte yukarı ivmelenen dolar 6.84 seviyesine kadar yükseldi.

Son iki haftanın en yüksek seviyesini gören dolar, 6.80'li seviyelerden hızla gerileyerek 6.60'a kadar geriledi. Dolar halen 6.60-6.67 aralığında işlem görüyor.

EURO'DA TARİHİ SEVİYELER

Euro, Türk lirası karşısında dün de yükselişini sürdürdü. Gün içerisinde dolarla birlikte yükselişe geçen euro, 7.61 seviyelerinden 8.01'e kadar yükseldi. Akşam saatlerinde değer kaybetmeye başlayan euro, halen 7.75-7.86 seviyelerinden işlem görüyor.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Reuters, Merkez Bankası Başkan yardımcısı ve Para Politikası Kurulu üyesi Erkan Kilimci'nin istifa edeceğini duyurdu. Gündeme bomba gibi düşen bu haberin ardından Kilimci'nin Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu üyeliği için istifa edeceği belirtildi.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki 30 Ağustos Resepsiyonunda konuştu. Erdoğan, ekonomide "kazan kazan" anlayışıyla hem Türkiye'yi hem de iş yapılan muhatapları kollayan adil ilişki düzeni kurmaya çalıştıklarını belirterek, her alanda sahada olduklarını ve bunu sürdüreceklerini vurguladı.