BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.439,87
HABER /  DÜNYA

Doktora şiddet kınandı

Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Sinop Şubesi üyeleri, geçen hafta Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde görev yapan bir doktorun hasta yakınları t...

Abone ol

Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Sinop Şubesi üyeleri, geçen hafta Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde görev yapan bir doktorun hasta yakınları tarafından darp edilmesini kınadı.
Hastane önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Memur-Sen ve Sağlık-Sen Sinop Şubesi Başkanı Ramazan Açıkgöz, yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. Bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmekle aynı anlama geldiğini kaydeden Ramazan Açıkgöz, "Bir insanı yaşatan da bütün insanlığı yaşatmış gibidir. Bizler sağlık çalışanları olarak, her an bir insanımızın hayatını kurtarıyor ya da kurtarmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Hal böyle iken; insan hayatının kutsallığını odak noktasına oturtarak hareket eden sağlık çalışanlarımıza yapılan saldırıları anlamak ve anlamlandırmak imkansızdır. Sağlıkta şiddet vakalarını toplumsal vicdanı derinden yaralar. Layığı ile hizmet sunulması, sağlık çalışanlarının huzur ve sükunet içinde görevini sürdürmesi temel anlayışımızdır. Seviyeli, ilkeli ve etik değerlere bağlı bir iletişim ve hizmet anlayışı bizim ana prensibimizdir" dedi.
Türkiye’de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını dile getiren Ramazan Açıkgöz, "Her gün gazetelerde, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları, yaralama ve darp olaylarını üzülerek gözlemlemekteyiz ve bugün bir tanesine de burada şahit olduk. Sağlık hizmetlerinin neredeyse her aşamasında kendini göstererek, sağlık çalışanlarının ruh ve beden bütünlüklerini, hatta yaşamlarını hedef alan şiddet olayları; sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli bir sorun haline gelmiştir. Şiddete karşı neredeyse hiç ya da yeterli önlem alınmaması sağlık çalışanlarının, hastaları ile güvene dayalı ilişki ve hizmetin gerektirdiği sağlıklı iletişimi kurmalarını engellemektedir. Şiddet tehdidi, sağlık çalışanlarının iş yerlerinde kendilerini güvende hissetmemelerine neden olmaktadır. Sağlık çalışanlarının ruhsal ve bedensel bütünlüklerinin korunması, çalışma güvenliğinin garanti altına alınması, hastalar ile karşılıklı saygı ve güvene dayalı ilişkiler kurulması için ivedi önlemlerin alınması gereklidir. Sağlık çalışanlarının ve konu ile ilgili sivil toplum örgütlerinin katılımı ile şiddetin önlenmesine yönelik bugüne kadar çıkarılan düzenlemeler kamuoyu, meslek örgütleri ve sağlık çalışanlarınca yapılan eleştiriler çerçevesinde yeniden düzenlenmelidir" diye konuştu.
Basın açıklaması ardında sağlık çalışanları alkış tutarak olayı protesto etti. Basın açıklamasına Memur-Sen’e bağlı bazı alt sendikaların şube başkanları da katıldı.
(İHA)