BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.394,43
HABER /  GÜNCEL

Doğum günü tecavüzü!

‘Doğumgünü partisi var’ diyerek eve götürdükleri 19 yaşındaki genç kıza 5 kişi tecavüz etti.

Abone ol

İZMİR'in Konak İlçesi'nde Açık Öğretim Lisesi Öğrencisi 19 yaşındaki F.S.T.'yi, ‘doğumgünü partisi var’ diyerek eve götürüp, içeceğine uyuşturucu hap koydukları genç kıza sırayla tecavüz ettikleri iddia edilen 3'ü tutuklu 5 sanık hakkında, ‘Nitelikli cinsel saldırı ve tehdit’ suçundan 10 ile 14 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Açık Öğretim Lisesi'nde okuyan F.S.T., annesine arkadaşıyla buluşacağını söyleyip evden çıktı. Genç kız Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yürürken daha önceden tanıdığı 21 yaşındaki C.K. ve 19 yaşındaki K.B. ile karşılaştı. Bu iki kişinin yanına daha sonra gelen arkadaşları 19 yaşındaki B.K., kendisinin doğum günü olduğunu söyleyip birlikte kutlamak için evlerine davet etti. Genç kız önce kabul etmemesine rağmen ısrar üzerine ve B.K.'nin, “Korkma bizden zarar gelmez, çekinme, rahat ol” diyerek ikna etmesiyle, doğum gününü kutlamak için 19 yaşındaki M.T. ve 32 yaşındaki C.Ü.'nün oturdukları eve gitti.

ANNESİ BANYODA FARK ETTİ

İddiaya göre, evde müzik açıp, içki içmeye başlayan sanıklar genç kızın enerji içeceğine uyuşturu hap attı. Sarhoş olan ve kendinden geçen F.S.T.'yi bir odaya götüren sanıklardan önce B.K. daha sonra diğerleri sırayla tecavüz etti. Kendine gelen genç kızı apartman dışına bırakan sanıklar kaçtı. Eve giden F.S.T., banyo yaparken içeri giren annesi N.T. kızının vücudundaki morlukları görünce ne olduğunu sordu. Kriz geçiren genç kız, ailesinden korktuğu için, tanımadığı beş kişinin kendisini zorla bir eve götürüp tecavüz ettiklerini söyledi. Ailesi tarafından karakola götürülen genç kız başından geçenleri anlattı.

SIRAYLA TECAVÜZ ETTİLER

F.S.T. ifadesinde, “Arkadaşıma gidiyorum diye evden çıktım. Yolda daha önceden tanıdığım iki kişiyle karşılaştım. Yanlarına gelen diğer kişi doğum gününe davet etti. Ben kabul etmedim. Israr edince kırmamamak için gittim. Evde benden başka kız yoktu. Doğum günü de kutlanmadı. Müzik açıp içki içmeye başladık. Kendimden geçtim. Kötü olduğumu söyleyip eve götürmelerini istedim. Ama onlar bana sırayla tecavüz etti. Canım çok yandı. Psikolojim bozuldu. Gözlerimin önünden hiç gitmiyor. Bu olay herkese ders olsun. Tanımadıkları kişilerin evine gitmesinler. Sanıkların hepsinden şikayetçiyim” dedi. Gözaltına alınan B.K., M.T. ve C.K. tutuklanırken C.Ü. ile K.B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AİLESİNİ TEHDİT ETTİ

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Hastaoğlu, sanıkların toplanan delillere göre bu suçu işlediklerinin anlaşıldığını, serbest bırakılan zanlılardan C.Ü.'nün genç kızın evine gidip, ailesine hitaben “Bu ciddi bir suçlama. Mahkemeye dilekçe verin, şikayetinizi geri alın. Almazsanız bunun sonu kötü olacak. Günah benden gitti” diyerek tehdit ettiğini belirtti. Sanıklar hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı ve tehdit’ suçundan 10 ile 14 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı. Üçü tutuklu beş sanığın İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacakları davaya henüz başlanmadı.