BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.427,48
HDP

Diyarbakırlı dede, HDP'lileri başından kovdu!

DİYARBAKIR'da seçim çalışmalarını sürdüren HDP'ye 70 yaşındaki dededen tokat gibi cevap geldi. Kendisine broşür vermeye çalışan HDP'lileri yanından kovan dede, elini öpmeye çalışanlara izin vermedi.

Geçtiğimiz günlerde miting gerçekleştirilen Diyarbakır'da bir avuç kalabalığı toplayabilen HDP, bu sefer de şehir merkezi çalışmaları sırasında aradığını bulamadı.

Merkezde vatanşlara giderek oy isteyen HDP'liler, 70 yaşındaki bir dedenin de yanına gitti. Kendilerini, "Kürtlerin partisiyiz" diye tanıtan HDP'lilere dededen hiç beklemedikleri bir cevap geldi.

Elindeki broşürü amcaya vermeye çalışan HDP'liler yaşlı adamdan, "Hadi oradan" cevabını aldı. Aldıkları cevap karşısında gülüşmeye devam eden HDP'lilerin broşür ısrarı devam etti. Bunun üzerine Diyarbakırlı dede de HDP'lileri, "Al al, hadi, hadi" diyerek yanından gönderdi, broşürleri de verdi.

Bunun üzerine yine ısrarla dededen oy isteyen HDP'liler, yaşlı adamın elini öpmek istedi. Diyarbakırlı amca elini vermeyerek öptürmedi, HDP'lileri yanı başından kovdu.

Görüntüler sosyal medyada yayılırken amcanın bu tavrı büyük takdir topladı. HDP'nin özellikle 'kale' olarak görülen Diyarbakır'da yaşadığı bu durum, bölgedeki etnik kimlik siyasetinin işe yaramadığını gözler önüne seriyor.

Sitene Ekle
Etiketler