BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,06
ALTIN 2.442,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakır'da LYS çetesine operasyon

Diyarbakır'da, YGS ve LYS'ye giren öğrencilere para karşılığında kopya gönderen çete, düzenlenen operasyonla çökertildi.

Abone ol

ÖSYM tarafından yapılan YGS, LYS'de kentte örgütlü olarak kopya çekileceği istihbaratı üzerine harekete geçen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mayıs ayında çeteye yönelik çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalar neticesinde terör suçlarına karışan şahıs liderliğindeki aralarında bazı üniversite öğrencilerinin de bulunduğu çetenin, LYS öncesinde para karşılığında anlaşma sağladıkları öğrencilere kopya gönderecekleri, sınav sorularının çeşitli teknik cihazlar vasıtasıyla dışarı aktarılması ve soruların çözüldükten sonra cevapların öğrencilere iletilmesi için hazırlıklar yapıldığı belirlendi.

Polisin 19 ve 20 Haziran'da sınav saatlerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonla aralarında suç örgütü lideri, örgüt üyeleri ve sınava katılan 8 öğrencinin de bulunduğu toplam 13 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Örgüt lideri ve üyelerinin kullandığı araçta ve şahısların üzerlerinde yapılan aramalarda 1 adet dizüstü bilgisayar, çok sayıda cep telefonu ele geçirilirken, sınav salonlarında salon görevlileri huzurunda öğrenciler üzerinde yapılan aramalarda kıyafetleri ve saçları arasına gizlenmiş bluetooth kulaklıkları, mini kamera, cep telefonları ve veri aktarma cihazları ele geçirildi.