BIST 10.194
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.402,23

Diyarbakır'da olaylar durmak bilmiyor

Diyarbakır'da olaylar durmak bilmiyor

Diyarbakır valiliği’nin yasaklamasına rağmen barış ve demokrasi partisi (bdp) tarafından izinsiz yapılmak istenilen mitingin ardından çıkan olaylar zaman zaman devam ediyor.

Diyarbakır'da olaylar durmak bilmiyor

Diyarbakır Valiliği’nin yasaklamasına rağmen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından izinsiz yapılmak istenilen mitingin ardından çıkan olaylar zaman zaman devam ediyor.

Diyarbakır'da olaylar durmak bilmiyor

Dicle Üniversitesi ile şehir merkezi arasında bulunan Fiskaya semtinde akşam saatlerinde toplanan kalabalık bir gösterici grubu yolu trafiğe kapatarak ateş yaktı. Yol ortasında ateş yakan göstericiler araçların geçişlerine izin vermedi. Göstericiler ellerindeki ses bombaları ve havai fişeklerle güzergahtan geçen araçlara saldırırken, bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Olay yerine giden zırhlı araçlar çevre güvenliğini alırken, Toplumsal Olaylara Müdahale (TOMA) araçları ise kalabalığa tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Bir süre polis araçlarına ses bombaları ve havai fişeklerle saldıran göstericiler daha sonra ara sokaklara girip kaçtı. Kaçan göstericiler güzergahlarında bulunan Diyarbakır Asker Hastanesi arka bahçesine de 3 adet ses bombası attı.

Diyarbakır'da olaylar durmak bilmiyor

Göstericilerin yolu kapatarak ateş yaktıkları bölgeye gelen zırhlı polis araçları ile ateşe müdahale edildi. TOMA araçlarının tazyikli su ile söndürdüğü ve bir süre sonra yeniden alevlenen ağaç ve lastik parçaları bölgedeki diğer zırhlı araçlar tarafından söndürüldü. Yolun ortasında yakılan ateş trafik akışını uzun bir süre aksattı. Zırhlı polis araçlarının yol ortasında ağaç ve lastik desteği ile yakılan ateşi tamamen söndürdükten sonra trafik normal seyrine döndü.
Öte yandan, ara sokaklara kaçan göstericilerin yakalanması için bölgede çalışmalar başlatıldı.