BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakır hacı babasını kaybetti!

Diyarbakır'ın ünlü iş adamlarından Hacı Rıza Ceylan hayatını kaybetti.

Abone ol

Ceylan İnşaat'ın kurucularından Hacı Rıza Ceylan 76 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Diyarbakır'da fakirlerin dostu olarak bilinen Ceylan, yardımseverliğiyle bölge halkı tarafından sevilen ve sayılan bir isimdi. Toplumsal sorunların çözümünde gösterdiği çaba ve uzlaşma sonucunda Barış Elçisi ödülü alan Hacı Rıza Ceylan, bölgenin kalkınması için büyük yatırımlar yaptı. 1965 yılında aile şirketi olarak kurdukları Ceylan İnşaat, bugün enerji ve turizm gibi pek çok alanda faaliyet gösteriyor. 

Diyarbakır'da istihdam gücü sağlamak için çalışan ünlü iş adamı, kız çocuklarının okumasını önemseyerek, bu konuda her türlü desteği verdi.

rizaceylan.jpgCeylan'ı tanıyanlar, "kendisinin ırk,dil,din ayrımı yapmadan herkese elini uzattığını, bölgeye gelen memurların bir ihtiyaçları olduğunda ilk önce Hacı Rıza Ceylan'a gittiğini" söyledi. Ceylan bu yardımsever tavrıyla bölgede "Hacı Baba" olarak anılıyordu.

DİYARBAKIR'A AŞIKTI

Ceylan'ın İnternethaber'e konuşan kızı Zeri Ceylan Odabaşı, babasının ardından şunları söyledi:

"Yokluğu sadece biz evlatları için değil Diyarbakır için de büyük bir kayıp. Çünkü onun için, Diyarbakır'daki herkes evladı gibiydi. Çok büyük bir Diyarbakır aşkı vardı babamın... Bunun için tüm yatırımlarını bölgeye yaptı. Çünkü o bölgenin kalkınması ve halkın daha refah içinde yaşaması için bölge iş adamlarının da kendi memleketlerine yatırım yapması gerektiğine inanıyordu. Bu şehirden elde ettiği tüm geliri yine bu şehrin refahına harcıyordu. Diyarbakır'da herkes onun bu özelliğini bilirdi. İşte o yüzden babam, Diyarbakır'ın Hacı babasıydı. Yeri doldurulması nadir insanlardan biriydi. 

Kız çocuklarının okuması onun için çok önemliydi. Eğitime çok değer verirdi. Her fırsatta gençlere okumalarını tavsiye ederdi. Acımız çok büyük ancak bıraktığı manevi değerler ve hayatı boyunca gösterdiği ilkeli duruşu devam ettirecek olmanın sorumluluğu ve gururu, bu acımızı hafifletiyor."