BIST 9.079
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,51
HABER /  DÜNYA

Dışişleri basına yönelik sansürü kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Kırım'da basına yönelik yapılan sansürü kınadı.

Abone ol

Türkiye’deki basın özgürlüğü tartışmaları sürerken Dışişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak Kırım’daki medya kuruluşlarına yapılan baskıyı kınadı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada “basın hürriyetinin çoğulculuğun ve demokrasinin ayrılmaz parçası” olduğuna dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

DERİN ENDİŞE

“Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren ATR Kırım Tatar Televizyon kanalı ve diğer bazı Kırım Tatar medya kuruluşlarının Yarımada’daki fiili yönetim nezdinde yaptıkları lisans yenileme başvuruları reddedilmiş ve bu nedenle 1 Nisan 2015 tarihi itibariyle yayınlarını durdurmak zorunda kalmışlardır. Bu durumu derin bir endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz. Çoğulculuğun ve demokrasinin ayrılmaz bir parçası olan basın hürriyetinin Kırım’ın asli unsurunu teşkil eden ve şimdiye kadar haklarını demokratik ve barışçıl yollarla arayagelmiş Kırım Tatarları’nca kullanılmasının engellenmesi, soydaşlarımıza yönelik baskı politikasının yeni bir örneğini oluşturmaktadır.”