BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
MEDYA

Diriliş Ertuğrul'a Dursun Ali Erzincanlı damga vurdu

TRT1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde Dursun Ali Erzincanlı'nın 'Bedirin Aslanları' konusunun işlendiği sahne izleyenleri mest etti.

Çarşamba akşamlarının vazgeçilmezi Diriliş Ertuğrul'da Dursun Ali Erzincanlı'nın Bedir Savaşı'nı anlattığı sahne büyük beğeni topladı.

Diriliş Ertuğrul'un 129. yeni bölümü izleyenlerin büyük beğenisini kazanırken Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümünde "Dursun Ali Erzincanlı" bir sürprizi daha yaşattı. TRT'nin fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul'da "Bedrin Aslanlarını" anlatan ve imam rolünü üstlenen Erzincanlı'ya Diriliş hayranlarından biri itirafta bulunarak, "Valla hocam Diriliş Ertuğrul benim gözümde 10 kat daha değerlendi sizin sayenizde" dedi.

Dursun Ali Erzincanlı kimdir ?

Dursun Ali Erzincanlı (d. 1969, Erzurum, Türkiye). Türk Sanatçı, şair. Babasının adı Osman, Annesinin adı ise Meliha’dır. Abdurraman Şerif Beygu İlköğretim Okulu’nu bitirdikten sonra, bir bölümü Gürcükapı Camii’nde, diğer bölümü de Erzurum Müftülüğü’nde olmak üzere üç yıl Kur’an kursu talebeliği yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığının İmam Hatip Liseleri arasında 1990 yılında tertip ettiği Hutbe Yazma ve Okuma yarışmasında Erzurum il birincisi, Doğuanadolu Bölge Birincisi ve Türkiye İkincisi olmuştur.

1992 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arşivcilik Bölümü’nü kazanması nedeniyle ailesiyle birlikte Hayallerimin şehri dediği İstanbul’a geldi. Özel radyoların yayın hayatına girmesinden kısa bir süre sonra Moral Fm’de program yapmaya başladı. Moral Fm"de, geçen ilk 10 yıldan sonra Semerkand Radyo'da programcılığa devam etti.

2000 yılında Yazdığı ilk Naat-ı Şerif’i olan "Faran Dağları'nda Açan Savgili", şiir albümüne dönüştü ve En Sevgili’ye adıyla başlayacak bir serinin ilk albümü oldu. Hz. Muhammed’in (S.A.V.) şerefli hayatını konu alan bu şiir albümlerinin sekizincisi olan "Adın geçer" isimli albüm 2009 yılında çıktı. Yönetmenliğini Nazif Tunç’un yaptığı Veysel Karani ve Rabia filmlerinde başrolde oynadı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Sitene Ekle