BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.419,88
HABER /  GÜNCEL

Dinlenmeye çekilmiyorum

AK Parti Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ben aranızdan ayrılmıyorum. Hizmetlerimize ara vermiyorum, dinlenmeye çekilm...

Abone ol

AK Parti Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ben aranızdan ayrılmıyorum. Hizmetlerimize ara vermiyorum, dinlenmeye çekilmiyorum. Tam tersine sizlere, aziz milletime daha iyi hizmet edebilmek için bir üst makama aday gösteriliyorum. Olay budur” dedi.
Samsun’da Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye 12 yıl boyunca nasıl reformlar yaptıysa cumhurbaşkanlığımız döneminde de daha yüksek hedeflere doğru yürüyüşü devam edecektir. 2023 hedeflerimiz halkın seçtiği cumhurbaşkanı ile gerçekleşecek. Ekonomiyi daha da büyüteceğiz, dış politikayı aktifleştireceğiz. Türkiye’yi daha da büyüteceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimi için ilk mitingi Samsun’da yapmamız tesadüf değil. Bilinçli olarak Samsun’u ilk sıraya koyduk. Samsun ilk çok partili seçim döneminde CHP karşısındaki adaya yüzde 80’in üzerinde oy vermiştir. Samsun Ali Fuad Başgil gibi yürekli bir insan yetiştirmiştir. Özgürlüklerin, milli iradenin yanında oldu. 10 Ağustos’ta da Samsun kutlu başlangıcın hakkını verecek. Ali Fuad Başgil’e yapılanların sandıkta hesabını verecek” diye konuştu.
“10 Ağustos’ta mutlaka ama mutlaka sandığı gitmenizi ve sandığa sahip çıkmanızı istiyorum” diyen Erdoğan, “Tatilde olan varsa arayıp bulun. Orada oy kullanabiliyorsa orada kullanın. Sandığınızda oyunuzu muhakkak kullanın. Seçmen kütüklerinize bakın. Genç arkadaşlarınızı uyarın. Hanım arkadaşlarımız sahip çıkın. 10 Ağustos tarihinde tarih yeniden yazılacak. 30 Mart’ta Samsun bir kez daha tarih yazdı ve kendisinden bekleneni yazdı. Bu alan tıklım tıklım doluydu. Ogün bambaşka bir coşku vardı. Büyükşehir ve ilçelerde bir kez daha tercih ettiniz. Verdiğiniz yüzde 55’lik destek çok önemliydi” şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
“Bazıları farklı dedikodular çıkarıyor. Ben aranızdan ayrılmıyorum. Hizmetlerimize ara vermiyorum, dinlenmeye çekilmiyorum. Tam tersine sizlere, aziz milletime daha iyi hizmet edebilmek için bir üst makama aday gösteriliyorum. Olay budur. Birlikteliğimiz, beraberliğimiz, yol arkadaşlığımız aynı şekilde devam edecek. Sizlerle yeniden beraber olacağız. Başbakanlıkta nasılsak, Cumhurbaşkanlığımızda da öyle olacağız.”
Başbakan Erdoğan, “Samsun’un en basit meselesinden en büyük projesi, her derdi yine benim derdim olacak. Çünkü biz o makamları istirahat makamları olarak görmedik. Böyle görüyoruz, böyle görmeye devam edeceğiz. Türkiye’yi şaha kaldırmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi çok daha büyüteceğiz. Türkiye 2023 hedeflerine hızla ilerliyor.”
Mitinge; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Medi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir, Suat Kılıç, Tülay Bakır, Cemal Yılmaz Demir, Ahmet Yeni, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Demircan, Ankara Milletvekili Haluk İpek ve Cevdet Erdöl de katıldı.
(İHA)