BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,14
HABER /  GÜNCEL

Dinlemeler vatana ihanet ile yargılanmalı

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Bu ülkenin Başbakanının, bakanının, milletvekilinin dinlenmesinin, ajanlık ve vatana ihanet suçlamalarıyla değerlendirilmesi gerekiyor"

Abone ol

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, iki yılda 509 bin kişiye ulaşan yasadışı dinleme olaylarını büyük bir şaşkınlıkla izlediklerini belirterek, bu ülkenin Başbakanının, bakanının, milletvekilinin dinlenmesinin, ajanlık ve vatana ihanet suçlamalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığının düzenlediği toplantının ardandan AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Zeybekci, "Hakikaten 509 bin kişinin dinlenmesinin altında hiçbir gerekçe olamaz. Hiçbir hukuki zemini olamaz. Normal bir şey olduğunu söylemek veya bununla ilgili bir gerekçe uydurmaya çalışmak, herhangi bir hukuki gerekçe bulmaya çalışmak tabiat kurallarını zorlamak demektir. Aklı zorlamak demektir" ifadelerini kullandı.

Bakan Zeybekci, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında (TİB) yürütülen soruşturma çerçevesinde 2 yılda 509 bin 516 kişinin yasadışı dinlemesine ilişkin AA'nın ulaştığı bilgiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Hayretle, büyük bir şaşkınlıkla bunları izliyoruz. Bunun tabii ki gereği sonuna kadar yapılmalı. Dinlemelere, özel hayata müdahale, kişi haklarına müdahale açısından bakmak lazım. Bir de bu ülkenin Başbakanının, bakanının , milletvekilinin dinlenmesinin, ajanlık ve vatana ihanet suçlamalarıyla değerlendirilmesi gerekiyor. Böyle bakmak lazım."