BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.451,97
HABER /  DÜNYA

Dink davasında flaş gelişme

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yakalanan Zeynel Abidin Yavuz ve Osman Hayal, tutuklandı.<br/>Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin İstanb...

Abone ol

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yakalanan Zeynel Abidin Yavuz ve Osman Hayal, tutuklandı.
Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararın Yargıtay tarafından kısmen bozulmasının ardından 18 sanığın yeniden yargılandığı davada, tutuksuz sanıklar Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz için duruşmaya katılmadıkları gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkarıldı. Yakalama kararının Trabzon Jandarma Komutanlığı’na ulaşmasının ardından jandarma ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı. Pelitli beldesinde giden jandarma ekipleri, Zeynel Abidin Yavuz’u yolda yürürken gözaltına aldı. Yavuz, Ortahisar İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından Trabzon Adliyesi’ne getirilerek Nöbetçi Savcılığa çıkartıldı. Yavuz’un sorgusu sürerken, Yasin Hayal’in kardeşi Osman Hayal de yine Pelitli beldesinde yakalanarak adliyeye getirildi. Her iki şahıs çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Trabzon Bahçecik Cezaevi’ne gönderildi.
Öte yandan Hayal ve Yavuz’un İstanbul’a ne zaman gönderilecekleri ile ilgili bir açıklama yapılmazken, Hayal’in babası Bahattin Hayal’in de adliyeye gelerek oğluna cezaevine gitmeden para vermeye çalıştığı ancak parayı veremediği öğrenildi.
(İHA)