BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,74
ALTIN 2.408,04
HABER /  GÜNCEL

Dikkat sıcaklık düşüyor yağmur var

Siz siz olun bu uyarıyı okumadan evden çıkmayın. Sıcaklıklar düşecek ve hemen hemen tüm yurtta yağışlar etkili olacak.

Abone ol

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, ülke genelinin bugünden itibaren serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini bildirdi. Hava sıcaklığının bugün Marmara ve Ege'de, çarşamba günü tüm yurtta 6-8 derece azalması bekleniyor.

Çağlar, Balkanlardan gelen serin ve yağışlı havanın bugünden itibaren etkili olacağını söyledi.

Bugün sabah saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinde başlayacak sağanak yağışların akşam saatlerine kadar Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile batı ve orta Karadeniz bölgelerini etkisi altına alacağını ifade eden Çağlar, yağışların bugün akşam saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olacağını belirtti.

Yağışlı havanın çarşamba günü Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Batman dışında tüm yurtta etkisini sürdüreceğini dile getiren Çağlar, "Genellikle sağanak şeklinde görülecek yağışlar Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli, akşam saatlerinden itibaren Bolu ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde olacak" dedi.

Yağışların perşembe günü de Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinde görüleceğini anlatan Mehmet Çağlar, yağışların Bilecik, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar diğer yerlerde yağmur şeklinde olacağını kaydetti.

Çağlar, hava sıcaklığının bugün Marmara ve Ege'de, çarşamba günü tüm yurtta 6 ile 8 derece arasında azalacağını da sözleri ekledi.