BIST 10.267
DOLAR 32,32
EURO 34,83
ALTIN 2.412,30
HABER /  GÜNCEL

Dikkat! Kara kış kapıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, soğuk hava ve sağanaklar konusunda acil bir uyarı yayınladı.

Abone ol

Kuvvetli yağmur, kar, fırtına geliyor. Kış kendisini göstermeye hazırlanıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ülkenin büyük bölümünde görülecek yağışların, sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Muğla, öğle saatlerinden itibaren Antalya il merkezi ve doğu ilçelerinde, akşam saatlerinde Adana, Osmaniye ve Hatay'ın kıyı kesimleriyle Çorum, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Amasya ve Tokat çevrelerinde yerel şekilde kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) olacağı tahmin ediliyor.

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direklerin devrilmesi, deniz ve kara ulaşımında aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

KAR GELİYOR

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları 8-10 derece düşecek. Ani soğuma beraberinde yağmur, kar ve şiddetli rüzgar getirecek.

Karlı karışık yağmur ve kar yağışlarının hafta ortasında yurdun Doğu kesimlerinde, Ankara ’nın yükseklerinde, Perşembe ve Cuma günü de iç ve Doğu kesimlerinin tamamında karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Cuma günü Ankara’da kar bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR

İstanbul 'da da Çarşamba gününe kadar devam edecek sağanak yağış Perşembe günü yerini kar yağışına bırakacak. Aralıklarla yağacak olan karın fazla etkili olması beklenmiyor.

MARMARA'DA FIRTINA

Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı 'nda da kuvvetli fırtına bekleniyor.

Balıkesir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, yarına ilişkin fırtına uyarısında bulundu.

Çanakkale Boğazı ve Marmara Denizi'nde Salı gününün ilk saatlerinden itibaren görülecek fırtınanın, kuzey ve kuzeybatı yönlerinden saatte 75-90 kilometre hızla eseceği ve akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği belirtildi.

Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı denizciler ve balıkçılar ile ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.