BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.445,11
HABER /  GÜNCEL

Dikkat! Daha da bunalacağız!

Türkiye'de hava sıcaklıkları gittikçe artıyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar nemle birlikte daha da yükseliyor

Abone ol

 İstanbul'da Temmuz ayında sıcaklık 30 derece olması gerekirken, hissedilen sıcaklık 40,8'e kadar çıkıyor. Meteoroloji'ye göre, kuvvetli sıcak hava dalgası hafta sonuna kadar ülke genelinde etkili olacak ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kuru ve sıcak karakterli Basra alçak basınç merkezinin hafta ortasından itibaren güney ve iç bölgelerde etkisini daha da artırması bekleniyor.

Ülke genelinde hafta sonuna kadar etkili olacak kuvvetli sıcak hava dalgasıyla birlikte, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın Kars, Ardahan, Ağrı çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Çarşamba ve Perşembe günleri ülke genelinde yağışın görülmeyeceği tahmin ediliyor.

Beklenen kuvvetli sıcak hava dalgası nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı özellikle kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneşte kalma sürelerinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerekiyor.

Ayrıca, yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle meydana gelebilecek orman yangını riskine karşı çiftçilerin anız yakmaması, vatandaşların ve ilgililerin duyarlı ve tedbirli olması istendi.

İZMİR’DE SICAK KABUSU SÜRÜYOR

İzmir'de etkili olan sıcak hava, kentte yaşayanları bunaltmayı sürdürüyor. Sıcakta dışarı çıkanlar, serinlemek için başvurmadık yol bırakmıyor.

İzmirliler, bunaltıcı sıcaklar nedeniyle sokaklarda güçlükle yürüyebiliyor. Bu sıcakta dışarı çıkanlar, kızgın güneşin etkisinden ellerindeki şemsiye, başlarındaki şapkalarla korunmaya çalışıyor. Hemen hemen herkes elinde bir su şişesiyle dolaşıp sıcakladıkça soğuk su içiyor. Soğuk su şişelerini serinlemek için başlarına koyanlara, yüzlerine sürenlere de rastlamak mümkün oluyor. Gazete kağıdından yaptığı şapkayla ıslak mendil ya da havluyu başına koyarak serinlemeye çalışanlar da dikkat çekiyor.

Uzmanlar, sıcağın etkisini daha çok hissettirdiği saatlerde dışarı çıkılmaması, çıkmak gerekiyorsa da önlem alınması konusunda uyarılarını tekrarlıyor. Sıcak havada, kent merkezindeki havuzlar da serinlemek için kurtarıcı oluyor.

screen-shot-2012-07-24-at-3.29.07-pm.png

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

MARMARA:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE:Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ:Az bulutlu ve açık, zamanla Göller yöresinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Parçalı, doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Rize ve Artvin il genelinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU:Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Ağrı, Erzurum’un kuzey ve doğu ilçeleri ile Van’ın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.