BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.508,61
HABER /  GÜNCEL

DGS tercih sonuçları netleşti ÖSYM yerleştirme sonuç sayfası

DGS tercih sonuçları bugün son dakika açıklandı. 2 yıllık önlisans programlarından 4 yıllık lisans programlarına sınavla geçen öğrencilerin tercih sonuçları belli oldu. DGS tercih sonuçları osym.gov.tr adresinden açıklandı. ÖSYM tercih sonuçları sorgulama sayfasına TC numarası ve öğrenci şifresi ile giriş yapılacak.

Abone ol

DGS tercih sonuçları son dakika açıklandı. 4 yıllık lisans düzeyinde eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler DGS tercihlerini 14 Eylül cuma günü yapmıştı. Gözlerin çevrildiği DGS tercih sonuçları ise bugün saat 16.00'da ÖSYM tarafından açıklandı.Sonuçları adaylar ÖSYM resmi sitesinden TC numarası ve öğrenci giriş şifresi ile sorgulayacak. 

DGS sınavı 21 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşti, Dikey Geçiş Sınavının puanları 16 Ağustos 2018 tarihinde açıklandı. Puanlar açıklandıktan 22 gün sonra tercih başvuruları başladı, 14 Eylül 2018 tarihinde sona erdi. Bugün ise ÖSYM sınav takvimine göre DGS yerleştirme sonuçları açıklandı. 

DGS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

 DGS KAYITLAR NE ZAMAN: Merkezi yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri için tarihler belirlendi.

ÖSYM'den yapılan açıklamada bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 21-27 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

DGS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN: 2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından boş kontenjanlar için yapılacak olan ek yerleştirme işleminin ne zaman yapılacağı da bir hayli merak ediliyor. ÖSYM'nin konu hakkında resmi bir açıklaması henüz bulunmuyor. 

DGS (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) NEDİR: Dikey Geçiş Sınavı 2000 yılından bu yana meslek yüksek okulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı adayların öğrenimlerini lisans programlarına tamamlamaları için katıldıkları sınavdır. Her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılan sınav neticesinde başarılı olan öğrenciler puanlarına göre üniversitelerin lisans programlarına kazanmaya hak kazanırlar.