BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.426,61
HABER /  DÜNYA

Deyrizor nerede AA duyurdu petrol zengini kentte İtalya şoku!

DEYRİZOR'dan son dakika haberler geliyor. İtalya ordusu terör örgütü YPG/PKK'ya destek olmak için Suriye'nin Irak sınırındaki Deyrizor'a asker gönderdi. Deyrizor'daki terör örgütü YPG'nin yanında Amerika ve Fransa askerleri de bulunuyor.

Abone ol

Deyrizor ile ilgili son dakika haberleri Anadolu Ajansı geçti. Ajans Deyrizor'daki güvenilir yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, yaklaşık 1 hafta önce Suriye’nin kuzeyinde YPG/PKK işgalindeki alanlara Irak üzerinden İtalyan askerlerinin girdiğini duyurdu.

Terör örgütü DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon bünyesine dahil olan az sayıdaki İtalyan askeri, önce Haseke'ye, ardından Deyrizor'a geçti. Askerler Deyrizor'un Ömer petrol sahasındaki ABD üssüne yerleşti.

Halihazırda, tam sayıları bilinmeyen İtalyan güçleri, DEAŞ'a karşı operasyonlarda ABD ve Fransa askerlerine destek veriyor.
İtalyan askerlerinin şimdilik çatışmalara doğrudan katılmayacağı öğrenildi.

YPG MAYIS'TAN BERİ DEYRİZOR'DA

DEAŞ, Irak sınırında Haseke ve Deyrizor illeri içinde kuşatmada kalan birbirinden kopuk iki farklı bölgede varlık gösteriyor. YPG/PKK, mayıs başında ABD ve Fransa'nın desteğiyle buradaki DEAŞ unsurlarına karşı operasyonu yeniden başlatmıştı. Örgüt henüz bir ilerleme kaydedemezken, DEAŞ kuvvetli biçimde karşılık veriyor.

Deyrizor operasyonun ilk aşaması geçen eylül ayında başlamış, kent merkezinin kuzeyi SDG ismini kullanan YPG/PKK'nın işgaline girmişti.

DEYRİZOR NEREDE HARİTASI : DEAŞ'ın son kalesi olarak görülen Deyrizor petrol zengini bir kent. Suriye Petrollerinin çok büyük bir kısmı, Deyrizor kentinde bulunuyor. İtalya'nın bir anda Suriye savaşına müdahil olma hevesinin perde arkasında da bu var.