BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.439,87
HABER /  GÜNCEL

Devrim'den objektif mesajlar

Radikal Gazetesi'nin radikal yazarlarından Hakkı Devrim, Serdar Turgut'a bazı gerçekleri göstererek objektifliğe çağırdı. Devrim, Yalçın Doğan'ın da hatasını buldu.

Abone ol

Medyanın bazı kesimlerinde adı "Medya Zabıtası" olarak anılan Radikal Gazetesi yazarlarından Hakkı Devrim'den Serdar Turgut ve Yalçın Doğan'a ders.

Alıntı

«Çetin Altan da sıktı artık». Yazan Serdar Turgut: «Demiş ki Bay Hakaret, ²Türklerin eşekliği çıkıyor ortaya.³ Bay Hakaret'in kendisi ve çocukları ekmeğini yedikleri bu ülkeye nedense hiç vefa duygusu taşımıyorlar. Aksine sürekli aşağılıyorlar. Çetin Altan, dır dır hiç durmadan 21'inci yüzyıldan bahsettiği halde, kendisi 1950'lerde kalmış durumda... Kendi kendisiyle kavga ediyor... Uzunca bir süredir Türk insanı için eğlence kaynağı oldu... Çetin Altan kör olmuş durumda ve bir idiot-savant gibi hiç durmadan aynı şeyi söyleyip kendi eğleniyor» (Akşam, 16 şubat).

«Ketçaptan çıkan penis...» Yazan Yalçın Pekşen: «Temel içgüdülerden özellikle bir tanesine çok düşkün olduğumuz için, penisin hemen hemen her yerden çıkışına tanık olmuşuzdur, ama son çıktığı yer bana yine de epey olağandışı göründü... Ketçabı bir Türk firmasının ürettiği söyleniyor... Haberin doğru olup olmadığı konusunda kuşkularım var... Sadece Hürriyet'te yayımlandı. Üstelik çıkış noktası ve kaynağı da belirsizdi.
«Eğer içinde penis lafı geçen bir haber bizim gazeteye de gelmiş olsaydı, Serdar Turgut'un gözünden kaçmayacağına eminim» (Akşam, 16 şubat).

Dil Yâresi
Türkçe dostlarından (Doğan Kılçık)


Yalçın Doğan'dan bir düzelti: «Dün Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği için diplomatik atak başlattığını yazıyorum. Adaylar arasında Avusturya ile İrlanda'nın adının geçtiğini belirtiyorum. Bu bir hata. İrlanda değil, İzlanda. Düzeltiyorum» (Hürr., 16 şubat).
Dün yazıyorum, bugün düzeltiyorum, yerine; dün yazdım, bugün düzeltiyorum demek gerekmez mi?
- Siz yeni mi okuyorsunuz, Yalçın Doğan yıllardan beri böyle yazar. Şimdiki zaman kipini çok seven yazarları benim neslimden olanlar pek yadırgamaz; Esat Mahmut Karakurt'un romanlarını zamanında hepsi beğenerek okumuştur.

YAZI:HAKKI DEVRİM