BIST 10.614
DOLAR 32,21
EURO 34,94
ALTIN 2.430,85
HABER /  GÜNCEL

Devlet yine 'kadını' koruyamadı

Ayşe Paşalı cinayetiyle Türkiye gündemine oturan kadın cinayetlerinin bir yenisi de Sakarya'da yaşandı

Abone ol

Mahkeme kararıyla evden uzaklaştırılan Ali Yaşar Özcan, önce boşanma davası açan eşini öldürdü, sonra da intihar etti.

Sakarya'da iki oğlu ve bir kızıyla birlikte eşinden ayrı yaşayan Asiye Özcan (39), bayramlaşmaları için çocukların akrabalarına gönderdi. Asiye Özcan, iki katlı evinin balkonunda komşusuyla birlikte çay içtiği sırada, eve gelen eşi Ali Yaşar Özcan (42) ile tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Ali Yaşar Özcan, Asiye Özcan'ın başına tabancayla iki el ateş etti.

ekran-resmi-2011-08-30,-5.29.02-pm.png

İNTİHAR ETTİ

Özcan, daha sonra cinayette kullandığı tabancayla başına ateş ederek intihar girişiminde bulundu. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı Akyazı Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Sakarya Yenikent Devlet Hastanesine sevk edilen Özcan, buradaki müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Asiye Özcan'ın cesedi cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Akyazı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Özcan çiftinin çocukları ve yakınları olay yerinde sinir krizleri geçirdi.

EVDEN UZAKLAŞTIRMA CEZASI ALMIŞ

Gündelik işlerde çalışarak çocuklarının geçimini sağlamaya çalışan Asiye Özcan'ın, eşi Ali Yaşar Özcan'a boşanma davası açtığı, Özcan hakkında eşine şiddet uyguladığı iddiasıyla birçok kez işlem yapıldığı ve Özcan'a evden uzaklaştırma cezası verildiği öğrenildi.